Evenimentul Zilei > International > Cinismul fără limite al lui Putin. Turism în plin masacru
Cinismul fără limite al lui Putin. Turism în plin masacru

Cinismul fără limite al lui Putin. Turism în plin masacru

Turoperatorii ruși organizează circuite turistice în Siria, țară devastată de război

Operatorii ruși de turism au început să vândă tururi organizate în Siria, țară aflată în ruine, în ciuda avertismentelor guvernamentale adresate cetățenilor de a evita această țară.

Siria este sfâșiată de opt ani de conflicte sângeroase, după protestele anti-guvernamentale din 2011 transformate într-un război civil.

Rusia a lansat în 2015 o campanie militară pentru a sprijini Damascul împotriva rebelilor sirieni și a militanților Statului Islamic.

Însă cel puțin doi turoperatori ruși vând circuite turistice organizate în șapte orașe siriene, cu plecare din Beirut, capitala libaneză, scrie Moscow Times.

Un operator a spus că a trimis 50 de turiști ruși în Siria până în acest an, în timp ce un altul a subliniat doar că cererea este redusă.

Vizitele de opt zile cu opriri în Damasc, Alep, Palmi și alte orașe costă între 1.600 și 1.950 dolari.

Rușii pot obține vize la frontieră plătind o taxă de 35 de dolari.

„Trei sau patru companii siriene primesc autorizații speciale de la autoritățile competente” pentru a le permite rușilor să intre în Siria, a declarat expertul în Orientul Mijlociu, Grigory Leontiev.

„Turiștii individuali sunt returnați în timp ce încearcă să intre în țară”, a adăugat Leontiev.

O notificare de călătorie a Ministerului rus de Externe îndeamnă cetățenii să evite vizitarea Siriei din cauza amenințării atacurilor teroriste.

Operatorii de turism notează că turiștii ruși evită provincia Idlib, din nord-vestul țării, ultima fortăreață a rebelilor din Siria.

Leontiev estimează că potențialul turistic al Siriei se cifrează la zeci de mii de oameni, în principal turiști și bloggeri.

334 de ruși au vizitat până acum în Siria în 2019 față de 2018, au declarat ofițerii serviciilor de frontaliere ale FSB.