Autoritățile de pe Aeroportul Internțaional din Los Angeles au confiscate mai multe teste false destinate, chipurile, depistării coronaviruslui. În realitate era vorba de flacoane cu apă purificată, etichetate cu inscripțiile „Corona Virus 2019nconv (COVID-19)” şi „Virus1 Test Kit”. Așa zisele teste erau destinate celor care doresc să verifice acasă dacă sunt sau nu infectați cu virusul mortal și urmau să fie puse în vânzare.

Drept urmare, specialiștii atrag atenți acă Statele Unite, testarea pentru îmbolnăvirea cu coronavirus se face doar în laboratoare certificate.

În România, autoritățile au identificat un medic de familie din județul Bacău care folosea un termoscaner pentru a-i testa pe pacienții dintr-o comună, Huruiești. Pentru o consultație și o spirometrie pulmonară, medicul percepea 50 de lei.

Medicul, Răzvan Mihai Oancea, s-a justificat spunând că aparatul pe care îl folosește este aprobat de Ministerul Sănătății și l-a folosit pentru că în comună există paru cazuri de izolare la domiciliu.