Evenimentul Zilei > Monden > Cine vrea ca Prințul Andrew și Prințul Harry să fie ștersi de pe lista consilierilor de stat. Camera Lorzilor știe numele înlocuitorilor
Cine vrea ca Prințul Andrew și Prințul Harry să fie ștersi de pe lista consilierilor de stat. Camera Lorzilor știe numele înlocuitorilor

Cine vrea ca Prințul Andrew și Prințul Harry să fie ștersi de pe lista consilierilor de stat. Camera Lorzilor știe numele înlocuitorilor

Prințul Harry este pe cale să piardă tot, din cauza relațiilor extrem de proaste cu familia sa și cu Regele Charles III. Iar informația a fost confirmată de la cel mai înalt nivel.

Camera Lorzilor a anunțat că are informații în legătură cu înlăturarea Ducelui de York și a Prințului Harry de pe lista înlocuitorilor Regelui Carol al III-lea. Se cunosc numele celor care îi pot înlocui pe cei doi.

Un membru al partidului Laburist a spus că prințul Andrew și prințul Harry, ca membri ai familiei regale care nu lucrează, ar trebui să fie scoși de pe lista consilierilor de stat ai Regelui Charles al III-lea. În plus, lordul Berkeley s-a întrebat cine sunt persoanele eligibile să acționeze în numele regului. În plus, el a precizat că aceste persoane au nevoie de mai multă transparență.

Camera Lorzilor a dezbătut luni, 21 noiembrie, proiectul de lege al consilierilor de stat. Acesta presupune mărirea grupului de membri ai Familiei regale care ar putea îndeplini sarcini oficiale dacă regele ar absenta. În acest context, Lordul True, a spus că propunerea este o „soluție practică”, dar și necesară pentru Guvern. În plus, lordul a mai adăugat și că Familia Regală confirmat că numai membrii regali care lucrează vor fi trecuți pe această listă.

Prințul Harry va fi scos de pe lista consilierilor de stat

Noua lege ar adăuga încă doi consilieri de stat. Pe listă se află, momentan, Camilla, prințul de Wales, prințul Harry, prințul Andrew și fiica sa, prințesa Beatrice. Membrii familiei pe care monarhul vrea să îi adauge sunt Prințesa Anne și Prințul Edward. În acest context, lordul Berkeley a susținut adăugarea prințesei Anne și a prințului Edward, ar însemna excluderea prințului Andrew și a prințului Harry. În plus, lordul a mai adăugat că pe lista consilierilor de stat nu ar trebui să se afle persoane care  nu „și-a asumat îndatoririle regale în mod regulat” în ultimii doi ani.

Prințul Andrew s-a retras din îndatoririle regale în urma asocierii sale cu infractorul Jeffrey Epstein. În plus, și prințul Harry a renunțat la îndatoririle sale. În plus, conservatorul Lord Balfe a susținut că statutul de consilier al ducelui de Sussex trebuie să fie rezolvat mai clar. Aceste discuții au avut loc, în contextul în care, este preconizată o călătorie în străinătate a regelui Charles împreună cu Camilla, Prințul William și soția sa.

Ce atribuții au consilierii de stat ai Regelui Charles al III-lea

Consilierii de stat pot îndeplini mai multe atribuții constituționale. Printre acestea se numără deschiderea de stat a Parlamentului sau semnarea documentelor oficiale. De asemenea, consilierii pot ține ședințe ale Consiliului privat. Cu toate acestea, există deja o cerință legală privind consilierii de stat. Ei trebuie să aibă domiciuliul într-o parte a Regatului Unit. Totuși, acest aspect este interpretabil deoarece poate fi inclus și un domiciliu de origine. Acest lucru i-ar permite lui Harry să fie în continuare consilier de stat.

De asemenea, o lege din secolul al XVIII-lea încă împiedică un catolic să fie consilier. În plus, legislația va trece prin următoarele etape în cursul acestei săptămâni. Este așteptat ca Guvernul să nu accepte propunerea de excludere a prințului Andrew și prințului Harry, notează BBC.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: