Evenimentul ZileiSportCine va fi noul selecționer al naționalei? 3 nume grele sunt pe listă. Stoichiţă dă din casă

Cine va fi noul selecționer al naționalei? 3 nume grele sunt pe listă. Stoichiţă dă din casă

Cine va fi noul selecționer al naționalei? 3 nume grele sunt pe listă. Stoichiţă dă din casă
Postul de selecționer al echipei naționale a stârnit multe discuții în lumea fotbalului. Greii din această industrie au venit cu propuneri sau au fost propuși, însă nimeni nu părea să ajungă la negocieri pentru postul de selecționer. După multe discuții și zvonuri, Mihai Stoichiţă face public numele celor care au negociat cu FRF, dar și ce clauze are contractul propus de Națională.

Mirel Rădoi a decis să nu mai continue colaborarea cu Federația Română de Fotbal (FRF), așa că postul de selecționer a rămas liber. Au fost multe zvonuri cu privire la propuneri și la negocieri, însă doar trei persoane au primit contractul și oferta pe masă. Mihai Stoichiţă, directorul tehnic FRF, a făcut public numele celor care au purtat negocieri.

Pe listă se află Ladislau Boloni, Adrian Mutu și Edward Iordănescu, oficialul subliniind că aceștia au primit același gen de contract cu niște clauze.

„Au fost discuţii cu Boloni, Adi Mutu şi Edi Iordănescu. Fiecare a primit acelaşi gen de contract, în care sunt stipulate nişte clauze. Nu se poate să nu există obiective. Federaţia nu vrea să păcălească un selecţioner, vrem doar să câştigăm. Contractul este până după Campionatul European, în caz că te califici.

Liga Naţiunilor este un obiectiv intermediar. Dacă antrenorul rămâne în grupa a doua, unde ne aflăm acum, Comisia Tehnică decide soarta selecţionerului. Poţi pierde un meci din ghinion, din cauza pandemiei. O promovare în prima urnă valorică te-ar duce să joci cu echipe mari. Demiterea este când nu merge nimic şi n-ai în contract clauze. Aici este un obiectiv intermediar pe care selecţionerul trebuie să-l realizeze. Ce o să spuneţi dacă retrogradăm în urna a treia?

FRF vrea o colaborare frumoasă cu nou selecționer

Un selecţioner nu va fi adus pentru a fi dat afară! Mereu am fost corecţi cu antrenorii pe care i-am avut. Negocierile sunt confidenţiale, nu pot să divulg contractul unui selecţioner. Este normal ca şi angajatul, dar şi angajatorul, să vină cu pretenţii. Noi nu vrem să retrogradăm din urna a doua”, a spus Mihai Stoichiţă, în cadrul emisiunii Fotbal Club de la Digisport.

Reamintim că echipa națională a rămas fără antrenor la începutul lunii noiembrie, când „Tricolorii” au ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022. Mirel Rădoi a decis să nu mai continue acest contract, lăsând loc liber altor nume grele din lumea fotbalului.

Dan Petrescu, Gheorghe Hagi şi Răzvan Lucescu au fost și ei pe lista scurtă a celor de la FRF, însă aceștia au refuzat din start orice propunere, fără a ajunge la negocieri.


Accesează: