Evenimentul Zilei > Sport > Djokovic, renegat de CTP. „A mințit. A comis o infracțiune gravă”
Djokovic, renegat de CTP. „A mințit. A comis o infracțiune gravă”

Djokovic, renegat de CTP. „A mințit. A comis o infracțiune gravă”

După ce ministrul Imigrării din Australia a decis să-i anuleze viza lui Novak Djokovic, numărul 1 în tenisul mondial masculin, astfel că prezența sârbului la Australian Open este foarte puțin probabilă, Cristian Tudor Popescu (CTP) a anunțat că nu se va mai uita la meciurile marelui campion sârb, al cărui admirator se declara.

Popescu a făcut un inventar al „gesturilor josnice” pe care consideră că le-a făcut liderul ATP de când a ajuns în Australia, spunând că a avut un comportament „de laș”.

„A comis o infracțiune gravă”

„Nu pot decât să o citez pe marea Martina Navratilova, care spune că nu înțelege de ce Djokovic nu pleacă acasă. Asta e tot ce a mai rămas de spus. Văd că discuțiile continuă, că vrea să joace… vi-l puteți imagina pe Djokovic jucând în condițiile astea?

Eu, în calitate de comentator și iubitor de tenis, de admirator al lui Novak Djokovic – chiar am scris imediat după Roland Garros că este cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, potrivit statisticilor – vă spun că acum nu îl mai pot privi jucând pe Novak Djokovic.

Este o desfășurare ireală de evenimente. Acum două săptămâni așteptam cu toții să vedem cum încearcă Djokovic să obțină al 21-lea Grand Slam și acum ne regăsim în această situație creată exclusiv de Novak Djokovic.

Nu mi-am imaginat că poate aduna o asemenea colecție de gesturi josnice.

A mințit, a comis – potrivit prim-ministrului sârb, o infracțiune gravă -, prin faptul că a participat la evenimente publice chiar cu copiii după ce fusese depistat pozitiv pentru COVID.

Dacă fusese pozitiv, dacă acel test este valabil, altfel ar fi vorba de un fals.

Apoi a mințit în legătură cu deplasările sale din ultima perioadă în declarația din Australia și ulterior a venit gestul care pe mine care m-a șocat cel mai tare: când fanii săi descreierați s-au năpustit asupra acelei mașini la Melbourne, în care au crezut că era sârbul, și s-au încăierat cu polițiștii, Novak nu a ieșit să le spună oamenilor să meargă acasă, să lase justiția să-și facă datoria, că nu cu violență se rezolvă așa ceva.

Nu, a trimis un comunicat în care le mulțumea acestor huligani. Nu se mai poate comenta nimic după așa ceva”, a spus CTP pentru GSP.ro.

„În momentul de față n-aș putea să-l mai văd pe Djokovic jucând tenis. Am vorbit mult despre asta, se va mai vorbi. Aș vrea să spun acum un cuvânt în legătură cu comportamentul lui, pe care nu l-am mai rostit până acum: lașitate! Djokovic a dat dovadă de lașitate. a mai spus Cristian Tudor Popescu și la emisiunea Ora Exactă în Sport