Evenimentul ZileiEVZ SpecialCine l-a „speriat”? Premierul a vorbit public despre „Marea Resetare”, acum spune că e „Teoria Conspirației”

Cine l-a „speriat”? Premierul a vorbit public despre „Marea Resetare”, acum spune că e „Teoria Conspirației”

Cine l-a „speriat”? Premierul a vorbit public despre „Marea Resetare”, acum spune că e „Teoria Conspirației”
Primul ministru canadian Justin Trudeau a etichetat discuția despre „Marea resetare” ca „teorie a conspirației”, în ciuda faptului că a susținut-o puternic în urmă cu două luni.
„The Great Reset” a început să fie în tendințe pe Twitter după ce la o conferință a Organizației Națiunilor Unite la care a participat Trudeau, în septembrie, a vorbit despre aşa ceva. În timpul prezentării sale, Trudeau a declarat că pandemia de coronavirus a „oferit o oportunitate pentru o resetare”, reflectând aproape cu exactitate retorica „Great Reset” susținută de Klaus Schwab și de alți lideri mondiali ai Forumului Economic Mondial.

Justin Trudeau și „Marea resetare”

Începem cu renașterea teoriei conspirației fără temei, cunoscută sub numele de „Marea Resetare”, care susține că un grup de lideri mondiali au orchestrat pandemia pentru a prelua controlul asupra economiei globale. Teoria conspirației își are originile într-un plan autentic intitulat „Marea resetare”, elaborat de Forumul Economic Mondial (WEF), organizatorii unei conferințe anuale pentru personalități de profil din politică și afaceri. Planul explorează modul în care țările ar putea recupera din daunele economice cauzate de pandemia de coronavirus, scrie BBC

Când a fost întrebat despre teoriile conspirației la sfârșitul săptămânii, Justin Trudeau a spus: „Cred că suntem într-un moment de anxietate, în care oamenii caută motive pentru lucrurile care li se întâmplă … vedem mulţi de oameni care cad pradă dezinformării”.

Un videoclip din august, care are acum aproape trei milioane de vizualizări pe YouTube, arată că doar Donald Trump poate contracara acest complot secret, care folosește Covid-19 pentru a pune în genunchi economia SUA, astfel încât „resetarea” să poată începe și oamenii fi văzuţi „cerșind” vaccinuri.

Dar sugestia că politicienii au planificat virusul sau îl folosesc pentru a distruge capitalismul este complet lipsită de dovezi

La fel și noțiunea că Forumul Economic Mondial are autoritatea de a spune altor țări ce să facă sau că coordonează o cabală secretă a liderilor mondiali. Cu toate acestea, după ce Trudeau a primit critici din partea parlamentarilor conservatori, el a respins cu totul problema spunând că este o „teorie a conspirației”.

Negând că marea resetare ar fi făcut parte dintr-un „mare complot”, prim-ministrul a susținut că problema este doar o „dezinformare”.

„Suntem într-un moment de anxietate în care oamenii caută motive pentru lucrurile care li se întâmplă în aceste momente dificile în care ne aflăm”, a spus Trudeau. „Este frumos să poți încerca să găsești pe cineva vinovat…ceva de care să te enervezi”.

„Cred că vedem mulți oameni cred în dezinformare, dacă parlamentarii conservatori vor să înceapă să vorbească despre teoriile conspirației, ei bine, asta este alegerea lor. Voi rămâne concentrat să-i ajut pe canadieni să treacă prin asta … și să mă asigur că lumea pe care o lăsăm copiilor noștri este chiar mai bună decât lumea pe care am moștenit-o de la părinții noștri”. a concluzionat premierul canadian.

Mass-media, precum New York Times, susțin în continuare că „Great Reset” este o „teorie a conspirației” chiar dacă liderii mondiali o anunță deschis. Şi aici facem referire la Trudeau care, la fel ca Biden, susține ideea utilizării Coronavirusului pentru a lansa o nouă ordine mondială sau: Great Reset.

Într-adevăr, fostul secretar de stat John Kerry a participat la o discuție recentă la Forumul Economic Mondial, în cadrul căreia a afirmat că este necesară urgent o mare resetare pentru a opri ascensiunea populaţiei.

Fondatorul WEF, Klaus Schwab, a publicat recent și o carte numită „COVID-19: The Great Reset” în care spunea că, în pofida pandemiei care nu reprezintă o „amenințare existențială”, ar trebui exploatată pentru a reordona complet lumea și a introduce o distopie transumanistă tehnocratică. Adică, umanitatea, indiferent de progresul pe care l-a făcut, este rezultatul unui experiment al chimiei ca proces natural și nedirijat de 3.8 miliarde de ani.

Schimbarea naturii umane ar putea fi cea mai periculoasă idee din istoria umanității

Sau poate cea mai eliberatoare, de ce nu. De obicei, transumanismul presupune două lucruri: ia în considerare tendințele curente ca să estimeze evoluția tehnologiilor viitoare și cum acestea ne-ar putea afecta. Şi doi, face apel la folosirea tehnologiei actuale și viitoare, pentru a aduce schimbării benefice societății.

Accesează: