Patroana Siveco este condamndată într-un dosar şi are mai multe rol, iar astfel, încerca să îşi negocieze pedepse cu suspendare.

Șefa SIVECO condamnată la 3 ani de închisoare într-un dosar de evaziune fiscală este cea care l-a denunţat şi pe Relu Fenechiu tot la DNA Ploieşti. Ana Maria Pătru s-a întâlnit de curând cu Irina Socol, care avea asupra sa dispozitive de interceptare, susţin sursele Flux 24.

Întrevederea ar fi avut loc într-o cafenea şi a durat aproximativ două ore, timp în care Irina Socol a adus în dscuţie detalii din trecut, cu privire la contracte, iar înregistrarea ar fi devenit probă pentru DNA.

Conform surselor FLUX 24, Pătru avea conexiuni cu cel puţin trei partide din România, printre care şi PSD.

Procurorii DNA Ploiești au dispus începerea urmăririi penale pe numele președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, la data faptei vicepreședinte al instituției — funcție cu rang de secretar de stat, pentru trei infracțiuni de trafic de influență și două infracțiuni de spălare a banilor.

În perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Ana Maria Pătru, a pretins suma de 210.000 euro, în calitate de vicepreşedinte al AEP, iar în anul 2009 a şi primit banii, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma ce reprezenta contravaloarea unui imobil situat în Capitală, potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA.

În schimbul banilor pentru imobil, Pătru a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum şi că va susţine firma în obţinerea şi derularea altor contracte.