Evenimentul Zilei > Social > Cifrele dezastrului pentru România. Anunțul schimbă viitorul țării
Cifrele dezastrului pentru România. Anunțul schimbă viitorul țării

Cifrele dezastrului pentru România. Anunțul schimbă viitorul țării

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, este de părere că educaţia sexuală ar trebui introdusă în şcoli.

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care România ocupă un loc fruntaș în UE la numărul de copii născuți de mamele minore, dar controversei create de primarul din Târgu Mureș, care a declarat că statul ar trebui să decidă cine poate avea copii şi cine nu.

„Eu voi milita pentru introducerea unei forme de educație care să ducă la responsabilizarea minorilor, la o cunoaștere suficientă astfel încât să ia decizii pentru a preveni sarcinile nedorite sau chiar nașterile în rândul minorilor. E o problemă reală. Reiese foarte clar că aproape 10% din copiii născuți în anul 2018 sunt născuți de mame minore. Și aici trebuie să vorbim și de responsabilitatea taților pentru că avem și în rândul lor minori. Mai mult, vedem că sunt mame care până la vârsta de 18 ani au chiar mai multe nașteri, 2-3, chiar 4”, a explicat Csaba Asztalos, președintele CNCD, într-o intervenție telefonică la Antena 3.