Evenimentul Zilei > Justitie > Chirurgul Irinel Popescu acuză înscenarea faptelor de dare de mită: Învinuirile DNA frizează ridicolul
Chirurgul Irinel Popescu acuză înscenarea faptelor de dare de mită: Învinuirile DNA frizează ridicolul

Chirurgul Irinel Popescu acuză înscenarea faptelor de dare de mită: Învinuirile DNA frizează ridicolul

Profesorul Irinel Popescu reacționează după ce Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat, miercuri, 8 decembrie, că l-a trimis în judecată pentru că ar fi fost dispus să ofere mită. Directorul Centrului de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic „Dan Setlacec” din cadrul Institutului Clinic Fundeni din Capitală susține că totul este o înscenare „pusă la punct extrem de minuțios” și că nu a promis și nici nu a oferit vreodată mită.

Procurorii DNA îl acuză pe profesorul Irinel Popescu că ar fi promis organelor de urmărire penală din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, care erau responsabile de instrumentarea și soluționarea unor cauze ce îl vizau direct, o mită de 100.000 de euro. Fapta ar fi avut loc în perioada decembrie 2017 – februarie 2018, potrivit DNA.

Profesorul Irinel Popescu acuză DNA de „o înscenare pusă la punct extrem de minuțios”

În urma acuzațiilor aduse, profesorul Irinel Popescu susține că trimiterea sa în judecată pe motivul amintit anterior reprezintă „o înscenare pusă la punct extrem de minuțios de către reprezentanții DNA”. Chirurgul precizează că nu a promis, nu a oferit și nici nu a dat bani vreunei alte persoane pentru a mitui organele de cercetare penală astfel încât să obțină soluții favorabile în cauzele ce îl vizau.

„Situația de fapt prezentată mass-mediei este trunchiată, contrară realității, menită doar sa inducă în eroare opinia publică inclusiv prin titlul pompos al informării respectiv: „Trimitere dare de mita soluționare dosar DNA” (n.r. se face referire la comunicatul DNA).

În realitate, dosarul ce a făcut obiectul acestui comunicat reprezintă o înscenare pusa la punct extrem de minuțios de către reprezentanții DNA, fiind relevant ca opinia publica si reprezentanții mass-media sa cunoască faptul ca subsemnatul NU am promis, NU am oferit si nici NU am dat vreunei persoane o suma de bani sau alte foloase, pentru a obține soluții favorabile in dosarele aflate in instrumentarea organelor de urmărire penala.

De altfel, acest dosar a fost deschis după ce în dosarul în care eram cercetat (cauză redeschisă după ce se dispusese de către un procuror DNA o soluție de neîncepere a urmăririi penale față de subsemnatul), toți experții, inclusiv expertul DNA, au concluzionat că, în calitate de președinte al CNAS, am respectat întocmai legea, iar alegațiile privind presupusa faptă de abuz în serviciu erau vădit nefondate. Desigur, pentru că nu a convenit acuzării, expertiza a fost anulată, iar subsemnatului i s-a realizat această înscenare”, a transmis profesorul Irinel Popescu.

„Încercările” amintite de DNA în ceea ce privește oferirea de mită nu au fost realizate de Irinel Popescu – susține chirurgul-, „dimpotrivă, de către reprezentanții DNA care au încercat cu ardoare să formuleze acuzații de natura penală împotriva subsemnatului, acuzații care frizează ridicolul”.

Acuzațiile nu sunt întâmplătoare. „DNA a mințit în instanță” referitor la colaborarea cu SRI

„Nu este de neglijat nici împrejurarea în care acest dosar a fost trimis in judecată, având în vedere ca la data de 6 decembrie 2021, la termenul stabilit in cadrul dosarului nr. 9313/3/2021/a1 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, ce are ca obiect presupusele infracțiuni de abuz in serviciu si luare de mita, a rezultat ca DNA a mințit instanța de judecată când a fost întrebată dacă a colaborat cu SRI în dosarele ce mă vizau.

Dintr-o altă perspectiva, tot instanța va stabili dacă organele statului au acţionat cu bună sau cu rea-credinţă, dacă au fost urmate procedurile legale pentru astfel de situaţii, dacă a existat vreo ipotetică faptă, dacă a existat vreun mobil ascuns, dacă au existat presiuni sau constrângeri, de orice fel.

Este regretabilă toată aceasta campanie concertată de discreditare a valorilor românești din medii precum educațional, cultural, medical, juridic, academic samd., sau a mediului de afaceri cu capital românesc.

Este regretabil că, în România anului 2021, în anumite cauze, unicul scop al procesului penal, respectiv aflarea adevărului într-o cauza penală, este deturnat în favoarea unor interese obscure ce nu au corespondent în valorile unui stat democratic”, a mai transmis profesorul Irinel Popescu într-un comunicat.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: