Chifle cu susan și miere. Ponturi pentru a ieși pufoase și aromate

Chifle cu susan și miere. Ponturi pentru a ieși pufoase și aromateChifle. Sursa foto: Pixabay

Rafturile supermarketurilor sunt pline de chifle și produse de panificație pline de aditivi. Pâinea, chiflele sau croissantele se pot pregăti rapid și ușor în casă. Dacă urmezi rețeta pas cu pas, vei obține un aluat elastic și vei putea modela ușor chiflele sau cornurile preferate.

Chifle cu susan și miere

Acestea pot fi savurate la micul dejun sau pot fi oferite la un parastas. Ingredientele necesare pentru această rețetă:

  • 500 grame de făină
  • 300 ml apă călduță
  • 25 grame de drojdie proaspătă (sau 7 grame de drojdie uscată)
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de ulei
  • 1 linguriță de sare
  • 1 ou
  • 1-2 linguri de miere
  • 2-3 linguri de susan sau mac (pentru presărat deasupra)
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 esență de vanilie

Mod de preparare

Într-un bol mic, pune o cană cu apă călduță, adaugă o lingură de zahăr și drojdia. Lasă amestecul să stea 10 minute la loc cald, până când drojdia începe să se activeze

Separat, pune făina cernută, restul de zahăr (1 lingură) și sarea. Adaugă amestecul de drojdie activată cu uleiul și amestecă totul. De asemenea, adaugă coaja rasă de lămâie și esența de vanilie.

Frământă aluatul timp de 10-15 minute, până devine elastic și neted. Pune aluatul într-un bol uns cu puțin ulei și acoperă-l cu un prosop curat. Lasă-l să dospească într-un loc cald timp de aproximativ o oră sau până își dublează volumul.

Chifle

Chifle. Sursa foto: Pixabay

După ce aluatul a dospit, împarte-l în opt sau zece bucăți egale. Întinde fiecare bucată într-o fâșie și formează câte o împletitură din trei fâșii.

Chifle cu miere și susan

Așază chiflele împletite într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și mai lasă-le la dospit încă 30-40 de minute.

Amestecă oul cu o linguriță de miere și unge chiflele cu ajutorul unei pensule de bucătărie, Presară deasupra susan, mac sau semințe de chia și apoi pune tava în cuptor. După 30 de minute, acestea vor fi rumene și gata de savurat.

Recomandările noastre