Chec dietetic cu afine și iaurt. Desertul care poate fi consumat fără grija cântarului

Chec dietetic cu afine și iaurt. Desertul  care poate fi consumat fără grija cântaruluiChec. Sursa foto: Dreamstime.com

Rețetă de chec cu puține calorii poate fi îmbunătățită cu diferite fructe uscate sau chiar cu mici bucăți ciocolată amăruie. Deliciosul desert se prepară in maxim 30 de minute și poate constitui o gustare excelentă.

Chec cu iaurt și afine. Deliciosul desert poate fi pregătit fără făină și zahăr. Cele două ingrediente pot fi înlocuite de fulgi de ovăz și de siropul de arțar. De asemenea, afinele pot fi înlocuite cu alte fructe de pădure sau chiar cu fistic mărunțit.

Chec dietetic cu iaurt și afine

Pentru un desert dulce și aromat, însa cu puține calorii, vei avea nevoie de 5 ingrediente.

  • fulgi de ovăz;
  • 1 ou;
  • 5 linguri de iaurt grecesc;
  • 2 linguri de sirop de arțar;
  • afine/zmeură.

Fulgii de ovăz se macină cu ajutorul unui robot de bucătărie, până când se transformă într-o pudră fină. Pentru această rețetă poate fi folosită și făina de ovăz din comerț, însă desertul va fi mult mai gustos pregătit în acest mod.

Chec dietetic cu afine și iaurt. Desertul care poate fi consumat fără grija cântarului

Iaurt grecesc. Sursa foto: Dreamstime.com

Peste făina de ovăz se adaugă oul, iaurtul și siropul de arțar.  se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Siropul de arțar are o aromă pregnantă astfel nu va fi necesar să adaugi alte esențe. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se așează jumătate din compoziție.

Fructele de pădure sau afinele se așează pe toată suprafața prăjiturii. Ulterior se toarnă și a doua parte a . Tava se introduce la cuptor încins la 190 de grade pentru 25 de minute.

Chec dietetic cu afine și iaurt. Desertul care poate fi consumat fără grija cântarului

Fulgi de ovăz. Sursa foto: Dreamstime.com

Chec cu făină de ovăz și unt de arahide

Acest desert cu un conținut bogat de proteine, desertul poate fi ideal și pentru cei care vor să .

Ingrediente:

  • 100 grame de făină de ovăz;
  • 2 linguri de unt de arahide;
  • 2 ouă,
  • esență de vanilie;
  • 1 linguriță de cacao.

Peste făină de ovăz se adaugă untul de arahide, ouăle și esența de vanilie. Ingredientele se amestecă până se obține o compoziție omogenă. La final de adaugă o lingură de cacao. Compoziția poate fi îndulcită cu sirop de agave.

Checul se coace în 20 de minute.