Evenimentul ZileiSocialCharlie Chaplin interpretat de un psiholog în Timișoara

Charlie Chaplin interpretat de un psiholog în Timișoara

Charlie Chaplin interpretat de un psiholog în Timișoara
Piaţa Operei din Timişoara a devenit mai atractivă în ultima săptămână pentru că aici a poposit ''Charlie Chaplin'', care atrage privirile tuturor trecătorilor. Răsfățații sunt, mai ales, copiii, recompensați cu bomboane pentru o poză cu celebrul personaj al veacului trecut.

Despre cum este ''să fii Chaplin'' în viitoarea Capitală Culturală Europeană din 2021, Antonio Vigu, cel care interpretează comicul personaj, a mărturisit pentru AGERPRES că el ''chiar este Chaplin'', întrucât urmăreşte să le aducă oamenilor zâmbetul pe chip, chiar şi numai pentru câteva clipe.
''Cum este să fii Chaplin? Este foarte plăcut, interesant. Îmi place să văd lumea fericită, să aduc un zâmbet pe faţa fiecăruia. Iar Timişoara este un oraş care se poate compara, la modul cel mai serios, cu oricare dintre marile oraşe europene, şi vă spun aceasta pentru că am fost în foarte multe mari oraşe şi capitale din Europa. Este un oraş foarte plăcut, cu totul deosebit. Îmi plac oamenii de aici, sunt vii, sunt cultivaţi, educaţi şi mai ales, extrem de civilizaţi'', a afirmat Antonio Vigu, alias ''Chaplin''.
Culmea, Antonio Vigu nu este actor, ci psiholog, şi a fost foarte impresionat orașul de pe Bega mai ales odată cu manifestările dedicate împlinirii a 300 de ani de la eliberarea Timişoarei de sub ocupaţia otomană, un spectacol de excepție.
După ce împarte pupici de la distanţă, bomboane şi salutări spre public, ''Chaplin'' îşi reia poziţia statuară, demnă, îmbrăcat în costumul alb impecabil, cu nelipsitul baston şi cu pantofii inconfundabili.''Chaplin'' va rămâne în Piaţa Operei din Timişoara atâta timp cât va simţi că este dorit de oamenii de aici. Mai ales că peste nici cinci ani, oraşul va fi Capitală Culturală Europeană în exerciţiu, iar municipiul va avea nevoie de prezenţa sa permanentă aici, pentru a le dărui semenilor lumina din suflet, aşa cum spune şi sloganul CCE 2021 ''Luminează oraşul prin tine însuţi!''.
 


Accesează: