Un campion al României la box a fost arestat în Belgia, acesta fiind acuzat că a furat cupru, anunță digisport.ro. Campionul a fost prins furând împreună cu doi români, anunță RTL.be, care spune că autoritățile nu au vrut să facă public numele lui.

Potrivit presei belgiene, românii au fost opriți de autorități pe 8 august, în localitatea Willebroek, aceștia sustrăgând din gară o cantitate mare de cupru. Românii nu au recunoscut la început că au furat cuprul, susținând că l-au adus din România, însă până la sfârșit au recunoscut fapta. Campionul, care a fost arestat pentru furt, ar vrea să se întoarcă cât mai repede în țară.

Boxerul este apărat de avocatul lui care a declarat următoarele: „Clientul meu este un mare campion al României și în octombrie trebuie să se întoarcă la antrenamente. El a stat în mașină. Singura lui vină este că a închiriat mașina și a avut încredere în prietenii săi”, a spus avocatul sportivului.

Tribunalul din Mechelen a decis să îl condamne pe boxer  la un an de închisoare cu suspendare. Unul dintre ceilalți doi români a primit condamnare cu executare deoarece avea antecendente penale.