Cele mai frumoase locuri de pescuit din România. ”Diamantul lui Ceaușescu” se află pe primul loc în acest top

Cele mai frumoase locuri de pescuit din România. ”Diamantul lui Ceaușescu” se află pe primul loc în acest top sursa foto: lacul paltinu/facebook

Topul celor mai frumoase locuri pentru pescuit din România este condus, de un lac aflat aproape de București

Dacă sunteți pescari și vreți ca mergeți la pescuit în locuri frumoase, atunci trebuie să țineți seama de Lacul Paltinu, de pe Valea Doftanei.

Supranumiț în vremea comunismului, și ”diamantul lui Ceaușescu” datorită culorii de smarald a apei, lacul este vizitat anula și de foarte mulți turiști.

Situat la 110 kilometri de București, aproape de Câmpina, Lacul Paltinu s-a creat ca urmare a construirii în zonă a unui baraj. Lacul are o lungime de trei kilometri și o suprafață de 215 hectare. El este situat la o altitudine 650 de metri, fiind un lac artificial, împrejmuit de un peisaj montan, de o frumusețe aparte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pescarii susțin că lacul are și o legendă legată de peștii de mari dimensiuni care trăiesc aici. Dincolo de orice legendă, specialiștii în acvacultură susțin că în zonă există foarte multe specii de pește, precum știuca, bibanul, crapul, carasul, plătica, șalăul și cleanul.

La Paltinu se percepe taxă de pescuit, pescarii fiind nevoiți să prezinte la un eventual control și permisul de pescuit valabil.

Minunea din din Delta Dunării

Un alt lac pentru pescuit, care oferă un peisaj desprins parcă dintr-o poveste, este Lacul Fortuna din Delta Dunării.

În zonă se poate ajunge doar cu barca, după ce se parcurge un traseu destul de întortocheat pe canalele din Delta Dunării.

Pentru a ajunge în acest loc, punctul de plecare este orașul Tulcea, spre localitatea Maliuc. Apoi, pe canalul Crinjala, sau din localitatea Mila 23, pe canalul Dunărea Veche,  și apoi spre paradisul de la Fortuna.

După acest mic efort, susțin cei care au pescuit aici, peisajul ”îți va tăia respirația”. Printre cârduri de lebede și pelicani, un pescar adevărat vine pe lacul Fortuna pentru a pescui la crap.

Cândva lacul a fost punctul unde se deschidea pescuitul la știucă.

Colibița care va cheamă la Bistrița

În nord vestul României, se află frumoasa stațiune Colibița. Aici merită să ajungi doar dacă ești pescar ”înrăit” dar și mare amator de natură și de munte, zona Călimanilor oferind foarte multe posibilități de explorare.

Cei care ajung la Colibița, cu siguranță se vor mai reîntoarce, deoarece zona este foarte frumoasă.

La fel ca Lacul Paltinu, și Lacul Colibița este unul artificial, care a apărut ca urmare a construirii unui baraj hidrotehnic, pe râul Bistrița.

Lacul Colibița are o suprafață de peste 270h și o adâncime de aproximativ 90m. În apa lacului trăiesc 19 specii de pești, printre care păstrăvul, știuca, carasul, cleanul, crapul, etc, scriu și cei de la deștepți.ro.