Relaxare pe malul apei. Când au loc festivalurile lacurilor

Relaxare pe malul apei. Când au loc festivalurile lacurilor

Mai multe lacuri din România sunt promovate cu bani europeni. Organizatorii le propun turiştilor concerte de muzică populară, bucate tradiţionale, concursuri şi chiar întreceri pe bicicletă.

Iubitorii de relaxare în sânul naturii care îşi doresc să stea pe malul apei şi să respire în acelaşi timp aer de munte se pot bucura, în această vară, de câteva festivaluri dedicate unor lacuri din România, realizate cu ajutorul fondurilor europene.

Primul dintre ele are loc chiar în această duminică şi este dedicat Lacului Sfânta Ana. Este singurul lac de origine vulcanică din Europa Centrală şi de Est şi se află la hotarul dintre judeţele Harghita şi Covasna, la o altitudine de 946 m, în masivul Ciomatu. Organizatorii evenimentului, Fundaţia Eco-Hangu, se aşteaptă ca mii de oameni să ajungă la festival, unde vor putea participa la diferite evenimente, printre care concursuri de gastronomie specifice zonei, concursuri de bărci pe lac, concursuri de vaporaşe teleghidate pentru copii şi numere de dans popular. Cei prezenţi vor avea ocazia să se familiarizeze cu cultura muzicală locală, fiind invitată formaţia de rock popular Szekler Band.

Tarife de cazare

Ne puteți urmări și pe Google News

Cazarea în zonă costă 180 lei pentru două pesoane în cameră dublă, în oferta pensiunii Panorama amplasată în staţiunea Băile Tuşnad. Mai aproape de lac, vă puteţi caza în staţiunea Balvanyos. De exemplu, la Vila Bogdan, preţul pentru o noapte de cazare pentru o persoană este de 70 lei în timpul săptămânii şi de 80 lei în weekend. Cu un preţ de 140 lei/zi puteţi închiria o cameră matrimonială în Pensiunea Rezkakas din aceeaşi localitate.

Pe 6 august, este programată Ziua Lacului Bolboci, situat în Masivul Bucegi, pe râul Ialomiţa, în spatele barajului Bolboci. Participanţii vor privi concertele ansamblurilor de dansuri populare, într-o atmosferă animată de personaje în costume de epocă, domni şi domniţe, urmată de un concert de muzica folk, unde vor cânta Emeric Imre, Karma şi Vasile Şeicaru, potrivit Fundaţiei Karitas, organizatorul evenimentului. Ziua Lacului Bolboci are loc în contextul Padina Fest, care se desfăşoară în perioada 3-7 august şi îmbină muzica, activăţile montane şi filmul.

Distracţie pe două roţi

În cadrul festivalului de pe Platoul Padina va avea loc Maratonul Bucegilor, o întrecere sportivă pe bicicletă, pentru care doritorii trebuie să achite o taxă de participare de 45 de lei, dacă o plătesc cel târziu luni. Cei care se vor înscrie în perioada 26 iulie-3 august vor plăti 60 de lei.

Şi alte lacuri din ţară vor fi în centrul atenţiei până la începutul toamnei. Astfel, pe 21 august este programată Ziua Lacului Siriu, situat în judeţul Buzău, pe Valea Buzăului. Pe 3 septembrie va avea loc Ziua Lacului Paltinu, din Valea Doftanei, judeţul Prahova.