Ce înseamnă 2,6 milioane de dolari în industria publicităţii? Pentru a vă face o idee, este suficient să spunem că banii aceştia ar fi de ajuns pentru vreo 150 de minute de publicitate în timpul emisiunii “Dansez pentru Tine”, una dintre cele mai populare emisiuni româneşti (sunt ediţii care au “adunat” chiar şi un milion de telespectatori). Sau pentru cam tot atâtea minute de publicitate în timpul meciurilor susţinute de echipele româneşti în Liga Campionilor.
Interesant este că, în ciuda preţurilor uriaşe, Super Bowl nu duce lipsă de firme interesate să îşi facă reclamă. Iar reclamele sunt adevărate opere de  artă. O demonstrează un studiu, care arată că americanii care deţin produse de tipul TiVo (video recorder digital care permite, printre altele, evitarea calupurilor publicitare) preferă să folosească aparatul pentru a revedea reclamele care le-au plăcut.
Spaţiul publicitar, aproape epuizat cu cinci luni înainte de meci
Cu aproape cinci luni înainte de eveniment, Fox News vânduse 90% din spaţiul publicitar. Pepsi revine după ce anul trecut nu a avut reclame la Super Bowl şi face reclamă la Pepsi Max şi la chipsurile Doritos. Interesant este că reclamele ambelor produse au fost create de utilizatorii de internet, care au participat la concursului “USA Today Super Bowl Ad Meter”, care oferă un mare premiu de 5 milioane de dolari.
Nu vor lipsi nici spoturile de la Anheuser-Busch InBev, firma belgiană care produce, printre altele, celebra Budweiser, o bere foarte populară în State. Un alt producător de băuturi, Coca-Cola, nu putea lipsi din “distribuţie”, unde îşi fac loc şi sud-coreenii de la Hyundai. Bani mulţi vin şi de la Hollywood. Casele de film vor încerca să promoveze nu mai puţin de 14 filme.
Super Bowl XLV, transmis de Sport 1
Meciul dintre Pittsburgh Steelers şi Green Bay Packers, a 45-a ediţie a Super Bowl,  va avea loc pe Cowboys Stadium, Arlington, Texas. Meciul va decida campionii National Fotbal League (NFL) pentru anul 2010.
În România, meciul va fi transmis de postul Sport 1, în noapte de duminică spre luni, de la ora 01. Sport 1 va transmite partida şi în reluare, luni, de la ora 16. Ţara noastră este una dintre cele 17 ţări europene care transmit Super Bowl. Partida va putea fi vizionată şi în Asia şi America de Sud, dar şi vecinii americanilor, canadienii şi mexicanii, se vor putea bucura de meci.
Iată câteva reclame interesante alese de utilizatorii Youtube şi de televiziuni:
Top 10 reclame din 2009-2010
<iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/dkDn71wbETs" frameborder="0" allowFullScreen></iframe>
Top 10 reclame din toate timpurile
<iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/e8DePr0rh3U" frameborder="0" allowFullScreen></iframe>