Cel mai uşor laptop din lume ajunge în România

Cel mai uşor laptop din lume ajunge în România

SCOP Computers România a anunţat ieri că va lansa peste o lună, în România, cel mai uşor laptop din lume, cu o greutate de numai 779 de grame.

Este vorba de un model din seria Portege R500 de la Toshiba. Preţul la care computerul va putea fi achiziţionat nu a fost comunicat însă. În afara României el poate fi cumpărat la sume cuprinse între 2.000 şi 2.900 de dolari, în funcţie de opţiuni.

Este primul notebook de la Toshiba care este dotat cu hard disk SSD (Solid State Drive) de 64GB. SSD-urile prezintă avantajul că sunt mai rezistente la şocuri şi vibraţii, deoarece nu presupun părţi în mişcare, au un consum de energie mai mic şi sunt mai silenţioase.

Acumulatorul are o durată de viaţă de la 7 ore până la 12,5 ore. În favoarea greutăţii reduse au fost însă sacrificate o serie de performanţe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Modelul nu încorporează o unitate optică, are un singur slot de memorie RAM, iar circuitul grafic este un Intel GMA 950 cu memorie partajată din cea a sistemului. Mai mult, procesorul este o versiune de consum scăzut de Intel Core 2 Duo seria U, mai puţin performantă decât versiunea obişnuită a aceluiaşi procesor.

Va fi disponibilă însă şi o variantă mai avansată a modelului, care va încorpora o unitate optică de numai 7 mm grosime şi va beneficia de performanţe sporite.