Cel mai puternic atac cibernetic din istoria americanilor. Statele estice au rămas fără combustibil

Cel mai puternic atac cibernetic din istoria americanilor. Statele estice au rămas fără combustibilAtac cibernetic. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un atac cibernetic a pus compania Colonial Pipeline la zid. Firma a fost nevoită să întrerupă furnizarea de combustibil pentru mai multe state estice din SUA. 

Cel mai mare atac cibernetic de tip ransomware a avut loc zilele acestea în Statele Unite ale Americii. Acesta a vizat rețeaua de combustibil Colonial Pipeline, care s-a văzut nevoită să stopeze furnizarea de combustibil în mai multe state din estul SUA

Operatorul rețelei de combustibil în cauză colaborează cu Casa Albă, pentru a-și reveni cât mai repede din problema în care se află, însă atacul este considerat a fi cel mai puternic de acest tip din întreaga istorie a americanilor. 

Colonial Pipeline a transmis, ieri, că principalele părţi ale reţelei nu vor furniza combustibil, momentan. Potrivit pozițiilor companiei însă, există anumite linii mici care sunt operaţionale la momentul prezent. 

Colonial Pipeline transportă zilnic circa 2,5 milioane de barili de benzină şi alţi combustibili către consumatorii din zona de centru şi sud-est a ţării. Reţeaua extinsă a companiei deserveşte mai multe aeroporturi majore din SUA, precum aeroportul Hartsfield Jackson Airport din Atlanta, care este considerat cel mai aglomerat aeroport din punct de vedere al traficului de pasageri. Conolial Pipeline deține o reţea de 8.850 km, care se întinde din Texas până în New Jersey.

Administrația Biden vrea să prevină eventuale perturbări grave

Pentru administrația Biden, situația de față reprezintă o prioritate, potrivit secretarului pentru Comerț, Gina Raimondo. Oficialul a declarat că toată lumea se preocupă de rezolvarea acestei cauze pentru o revenire operațională cât mai rapidă. 

Potrivit informațiilor oferite în spațiul public, Washingtonul are în vedere evitarea unor perturbări și mai grave.

„Toată lumea se ocupă de asta. Lucrăm alături de companie, stat şi oficiali locali pentru a asigura o revenire operaţională cât mai rapidă şi pentru a preveni eventuale perturbări”, a spus Gina Raimondo. 

Nici compania Colonial Pipeline și nici secretarul pentru Comerţ nu au anunțat momentul în care rețeaua va redeveni operaţională. Atacul cibernetic în cauză, considerat cea mai complexă acțiune de acest tip din întreaga istorie a Americii, a pus organele implicate în situația analizării unei strategii mai puternice, care să protejeze mai bine și mai eficient infrastructura critică de energie, conform antena3.ro.