Evenimentul Zilei > International > Cel mai norocos pui de alpaca din lume. O femeie i-a redat posibilitatea de a merge cu ajutorul unui ham
Cel mai norocos pui de alpaca din lume. O femeie i-a redat posibilitatea de a merge cu ajutorul unui ham

Cel mai norocos pui de alpaca din lume. O femeie i-a redat posibilitatea de a merge cu ajutorul unui ham

Cel mai norocos pui de alpaca din lume. Acesta a făcut-o pe Ronja Pohl sa o adopte pentru a-i oferi dragoste și posibilitatea de a merge.

Un pui de alpaca cu probleme locomotorii a impresionat-o pe Ronja Pohl. Aceasta a luat puiul pentru a-i oferi un adăpost și un ham special care să-i permită animalului să se deplaseze. Aceasta a văzut animalul la ferma unui prieten, moment în care i s-a topit inima.

Animalul, pe nume Marie, a suferit o traumă la naştere, când membrele posterioare i-au fost grav afectate. Atât mama cât şi sora ei au murit în timpul acelei naşteri.

”Sărea de parcă ar fi vrut să le arate tuturor că are un caracter puternic şi vrea să trăiască, chiar dacă două dintre picioarele ei erau afectate”, a povestit pentru Reuters Ronja Pohl, în vârstă de 20 de ani.

După ce şi-a adus noul animal de companie acasă la ferma de lângă Frankfurt unde lucrează, Pohl a transportat-o pe Marie la un medic veterinar. Acesta a amputat unul dintre membrele posterioare ale puiului de alpaca şi a pus-o în legătură cu o companie care produce scaune cu rotile pentru animale.

Prinsă în ham şi în cadrul personalizat, dotat cu roţi, Marie se deplasează vioaie în jurul hambarului lui Pohl, învăţând să interacţioneze cu mielul Schlufine miel şi cu celelalte animale.

”Ea rezolvă singură o mulţime de probleme. În cazul în care cade se ridică singură… dacă are chef”, a declarat Pohl.

”De îndată ce va fi capabilă să suporte greutate pe al treilea picior, va primi un membru artificial şi se va alătura turmei de alpaca a prietenului meu unde va duce o viaţă normală”, a adăugat Ronja Pohl.