Cea mai veche cafenea din București. Locația cu o istorie impresionantă în care puteți face poze pentru Instagram - Video

Cea mai veche cafenea din București. Locația cu o istorie impresionantă în care puteți face poze pentru Instagram - Video Sursă Facebook

Turiștii și bucureștenii pot merge să viziteze cea mai veche cafenea din București. Aceasta locație a fost deschisă în urmă cu 240 de ani și se bucură de un succes formidabil și în prezent. Se spune că era „cârciuma” preferată a elitei.

Turiștii sau bucureștenii care vor să bea o băutură de calitate pot să meargă la cea mai veche cafenea din Capitală. Ea a fost deschisă în urmă cu 240 de ani și era locația preferată a celor mai bogați și influenți oameni. Aceasta se află la capătul străzii Covaci între Piața Sfântul Anton și se numește „ Cafenea veche 9”.

În secolul 19, ea a devenit loc de întâlnire pentru elita Bucureștiului, Mihai Eminescu, când era redactor șef la publicaţia Timpul, cu sediul la Hotelul Universal, pe strada Covaci, Ion Luca Caragiale și Regele Carol. În 1922, această cafenea a fost cumpărată de Fane Spoitoru și a devenit locația preferată a interlopilor.

O celebră influenceriță care a vizitat cafeneaua a declarat: „ Există elemente decorative bizantine, în special la nivelul pardoselilor mozaicate, cu spiritul modern în zona de restaurant mediteraneean”.

Ne puteți urmări și pe Google News
@anatepus 📍str. Covaci 16, București . . . . . #weekendvibes #5pasidebine #coffeehouse #explorebucharest #fyp #cafeneauaveche9 #anatepus #tiktokromania🇷🇴 #historical_stories . . #trackpants @thefrankieshop . #oversizedshirt @COS ♬ original sound - Ana Tepus

Redeschiderea „Cafenelei vechi 9”

Cafeneaua Veche 9 s-a redeschis pe 4 noiembrie 2022. În meniu găsiţi limonadă şi vin, bere, şampanie, rom, whiskey, cognac şi evident cafea. Aici, clienții găsesc cafea 100% Arabica, din Guatemala şi Etiopia şi ceai English Breakfast organic.

În meniul de mâncare se gasesc: icre de ştiucă, salată de vinete, ciorba de burtă, inclusiv una vegană, ciorba de perişoare, coaste de porc la garniţa, piept de raţă cu garnitură de orez, şniţel de vită în crustă de panko, tigaie picantă şi o listă generoasă de peşte şi fructe de mare.

În unele zice se organizează și evenimente cu muzică live, spectacole de stand-up comedy și degustări de vin. Este indicat să faceți rezervare cu câteva zile înainte. Aici, turiștii pot face și poze, fiind considerată una dintre cele mai potrivite locații pentru fotografiile de Instagram.

În zonă, turiștii pot merge la alte cafenele și restaurante inedite sau se pot admira arhitectura din Centrul Vechi. Tot în apropiere se găsesc și supermarketuri, biblioteca „Cărturești” și magazine cu haine. La „Cafeneaua Veche 9” se poate ajunge pe jos, cu mașina sau taxi, sau cu autobuzul.