Concertele Coldplay de pe Arena Națională. Câți bani au ajuns la Primăria Capitalei

Concertele Coldplay de pe Arena Națională. Câți bani au ajuns la Primăria Capitalei Sursa foto: dreamstime.com

Celebra trupă Coldplay a concertat pentru prima dată în România pe Arena Națională în zilele de miercuri, 12 iunie, dar și pe 13 iunie. Primul show al acestora a reușit să împartă societatea în două, după ce un solist de manele a urcat pe scenă alături de Chris Martin, însă a reușit și să aducă o sumă considerabilă pentru Primăria Capitalei.

Ce sumă a luat Primăria București pentru concertele Coldplay de pe Arena Națională

ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București) a solicitat 56.000 de euro pentru fiecare seară de concert organizată pe Arena Națională, ceea ce înseamnă un total de 112.000 de euro.

Suma este mult mai mare comparativ cu tarifele percepute pentru meciurile de fotbal. Spre exemplu suma cerută pentru Superligă / Cupa României este de 13.000 euro. În timp ce pentru Liga Campionilor se cer 28.000 euro, iar Europa League / Conference League, 23.000 euro. La aceste sume se adaugă și 10.000 de euro, care reprezintă costurile de operare pentru organizarea unui meci de fotbal, informează gsp.ro.

Depeche Mode, concert București, Arena Națională, 26 iulie 2023

Fanii au cântat în ploaie alături de Depeche Mode

Coldplay a schimbat programul celor de la FCSB

Datorită concertelor Coldplay de pe Arena Națională și celui al lui Ed Sheeran, programat pentru 24 august, FCSB va trebui să dispute meciurile din preliminariile Ligii Campionilor pe alt stadion, respectiv pe stadionul Ghencea, potrivit unui anunț făcut de Mihai Stoica în urmă cu o lună?

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vom juca pe stadionul Steaua doar din cauza faptului că nu putem să jucăm pe Arena Națională! Cum se va elibera Arena Națională și va fi redată fotbalului, chestie pe care nu o să o înțeleg niciodată... Vom juca în Ghencea pentru că Ghencea... Nu fac nicio asociere între FCSB, CSA, Steaua și-așa mai departe! Vom juca în Ghencea pentru că este singurul stadion care ne poate găzdui”, a spus Mihai Stoica.

Gestul neașteptat făcut de Chris Martin în a doua seară de concert

Trupa Coldplay a susținut joi seară al doilea concert pe Arena Națională din București, unde peste 50.000 de spectatori au participat la spectacolul care a stârnit controverse mari miercuri, după ce un tânăr cântăreț de manele, Babasha, a fost invitat pe scenă. Prezența artistului a generat huiduieli din partea publicului. Solistul trupei Coldplay, Chris Martin, a surprins publicul de pe Arena Națională cerându-le să-l huiduie. Acest gest a avut loc la finalul unui scurt discurs în care a discutat despre show-ul de miercuri și despre reacția publicului față de prezența manelistului Babasha.

 „Aseară am susţinut primul nostru concert în România. M-am simţit şocat, trist şi cumva vinovat că am făcut ceva rău. Apoi m-am dus în pat şi am încercat să dorm şi mi-am dat seama că sunteţi publicul nostru, că vă iubim necondiţionat, nu puteţi schimba asta. Călătorim în toată lumea, poate nu înţelegem prin ce treceţi voi, cultura voastră, dar ştiu că iubim lumea la fel, asta însemnând că şi pe români.

Pentru noi ieri a fost foarte frumos, noi vă iubim oricum. Aş dori să schimbăm ceva, ieri aţi huiduit, aşa că azi aş dori cinci secunde să huiduiţi mai tare ca ieri. Este cea mai tare huiduială auzită. Sunteţi cel mai tare public din lume. Aş vrea să invit trei oameni pe scenă. Nu contează de unde sunteţi”, a spus Martin, potrivit News.ro.

Pe scenă au fost invitați trei fani din public, printre ei fiind un imigrant și un tânăr într-un costum de elefant, inspirat din videoclipul piesei "Paradise", și un supraviețuitor al incendiului de la Colectiv din 2015.