Ce ştie primarul Aradului despre asasinarea lui Ioan Crişan. O cartelă, în prim-plan

Ce ştie primarul Aradului despre asasinarea lui Ioan Crişan. O cartelă, în prim-plan

Primarul Aradului, Călin Bibarț, a reacţionat sâmbătă, la câteva ore după asasinarea omului de afaceri Ioan Crişan, eveniment reprobabil despre care crede că putea fi evitat dacă România avea un sistem legislativ mai bine structurat.

Ce ştie primarul Aradului despre asasinarea lui Ioan Crişan. O cartelă, în prim-plan. Într-o intervenţie la Antena 3, edilul oraşului în care a fost înregistrat atentatul cu bombă a lansat câteva observaţii care ar trebui să reprezinte teme foarte importante pentru guvernanţi.

„Poliţia Locală a izolat zona şi a pus înregistrările de pe camerele de supraveghere la dispoziţia Poliţiei Române. Poate este cazul să ne reamintim că suntem singura ţară din Uniunea Europeană în care se vând cartele la liber. Poate este cazul să ne reamintim că trimitem personalul specializat prea devreme la pensie şi că de la an la an este o lipsă de resurse şi personal.

Maşina incendiată în urma atentatului cu bombă de la Arad

(n.r. – a fost întrebat de o jurnalistă dacă se confirmă ipoteza unui atac prin intermediul unei cartele telefonice) Eu doar am spus la ce poate ajunge, nu am alte informaţii… Ori devenim un stat serios, ori discutăm mereu când se întâmplă un asemenea eveniment, după care mergem mai departe şi trecem peste.

Ne puteți urmări și pe Google News

Îi cunosc doar pe nepoţii omului de afaceri, dar o cunosc şi pe fata lui. N-am avut decât referinţe bune despre el (n.r. – Ioan Crişan) Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, să facem acte normative şi să luăm măsuri. Aşa nu se mai poate”, a declarat Primarul Aradului, Călin Bibarț.

Călin Bibarţ

Amintim că în martie 2020, judecătorii CCR au votat în unanimitate decizia prin care OUG 62/2019 a fost declarată neconstituțională. Ea a fost emisă după cazul de la Caracal şi arestarea lui Gheorghe Dincă. OUG 62/2019 se referă la obligativitatea celor care cumpără cartele prepay să prezinte buletinul de identitate în momentul achiziției cartelei sau a reîncărcării acesteia.

În 2019, una dintre victimele lui Dincă a reușit să sune la 112, dar oamenii legii nu au reușit să intervină la timp din cauză că nu au putut localiza cu precizie locul apelului efectuat de pe o cartelă prepay. Despre achiziția cartelelor prepay doar cu buletinul, CCR s-a mai exprimat și în 2019, când a stabilit că legea este una neconstituțională. Curtea Constituțională a eplicat la avea vreme de ce sunt legale cartelele prepay.