Evenimentul Zilei > Social > Ce spune un medic celebru despre repetarea vaccinului! Câte luni este asigurată imunitatea
Ce spune un medic celebru despre repetarea vaccinului! Câte luni este asigurată imunitatea

Ce spune un medic celebru despre repetarea vaccinului! Câte luni este asigurată imunitatea

Ce spune un medic celebru despre repetarea vaccinului! În opinia expertului, este puțin probabil ca persoanele imunizate să repete vaccinarea anul acesta.
Ce spune un medic celebru despre repetarea vaccinului! Medicul Beatrice Mahler a delcarat că anticorpii pot rezista până la opt luni după vaccinare.
Beatrice Mahler spune că informațiile de până acum arată că imunitatea este asigurată până la opt luni. Iar cercetările continuă. Astfel încât vaccinurile să aibă un răspuns pe termen lung și pentru mai multe tulpini.

Ce spune un medic celebru despre repetarea vaccinului!

„Există pericolul ca cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul anti-Covid să se infecteze. Pentru că vorbim de tulpini care își modifică structura. Tulpini noi de virus care amenință ca fiind o nouă provocare pentru următoarea perioadă. Dacă vorbim însă de tulpina care a circulat până acum, riscul de infectare e mult scăzut și puțin probabil să existe acest risc, pentru că organismul are imunitate”.

Medicul a mai spus că în cercetările de până acum s-a descoperit că există o acoperire a imunității cu anticorpi până la opt luni de zile.

Beatrice Mahler: „Cercetarea se duce într-o direcție utilă dacă vorbim de imunitate pe termen lung la vaccinuri. Se lucrează la o platformă în care producția de anticorpi să se realizeze contra genomului viral și nu a proteinei de la suprafața virusului, care poate suferi modificări, iar asta va duce la vaccinuri care să acopere imunitar răspunsul pe termen lung și pentru mai multe tulpini.

Puțin probabil să repetăm vaccinul în acest an, este opinia medicului Mahler, şi continuă: „Vom vedea primele date și rapoartele de la firmele producătoare privind persistența anticorpilor de la lotul de persoane luate în studiu, monitorizarea lor se face pe o perioadă mai lungă de timp. Atunci vom avea răspunsuri mai exacte”, a explicat expertul.

Ce spune medicul cu privire la vacanţele din această vară

Medicul a fost întrebat dacă ne putem planifica concediul în această vară: „Este posibil dar cu rezerva de a ne informa cu privire la zonele unde vrem să mergem, deoarece acolo pot fi alte tipuri de tulpini. Așadar, informarea trebuie să fie constantă”, a concluzionat managerul Institutului Marius Nasta din București la digi24.