Ce se va întâmpla la moartea Regelui Charles. Planurile au fost deja făcute

Ce se va întâmpla la moartea Regelui Charles. Planurile au fost deja făcute Regele Charles. Sursă foto: Facebook

Conform Geo News, Palatul Buckingham a început să facă planuri pentru înmormântarea Regelui Charles al III-lea, după ce acesta a fost recent diagnosticat cu cancer.

Funeraliile Regelui Charles au fost deja planificate

Conform unei surse din cadrul Palatului Buckingham, planurile pentru funeraliile regelui domnitor sunt deja puse la punct după ce acesta a fost diagnosticat cu cancer în luna ianuarie.

Potrivit informațiilor, procesiunea funerară a regelui va fi numită „Operațiunea Menai Bridge“, denumită astfel după primul pod suspendat din fier din Anglesey, Țara Galilor. Ceremonia mamei sale, Regina Elisabeta, a fost numită „Operațiunea London Bridge“.

În urma diagnosticului de cancer al monarhului britanic, persoane din interiorul familiei regale au dezvăluit mai multe detalii despre planurile de înmormântare ale lui Charles, subliniind că acestea sunt prioritare în acest moment.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Unii cred că cancerul lui Charles este mai grav decât se spune“, au declarat aceștia.

„Operațiunea Menai Bridge” implică transferul corpului lui Charles din sala tronului de la Palatul Buckingham la Westminster Hall. Nouă zile mai târziu, va avea loc înmormântarea oficială în cavoul regal de la Castelul Windsor.

„Va avea tot fastul care se cuvine unui monarh britanic“, a adăugat sursa.

Regele Charles,

Sursa foto: Razvan Valcaneantu

De ce Palatul Buckingham se gândește deja la viitorul sumbru al Regelui Charles

Planurile pentru funeraliile Regelui Charles sunt elaborate după ce acestuia i s-ar fi mai acordat doar doi ani de trăit.

„Regele Charles este mult mai bolnav decât lasă palatul să se înțeleagă și, pur și simplu, nu mai este în stare să își conducă familia, interesele coroanei și să îndeplinească îndatoririle zilnice“, a dezvăluit o altă sursă.

La vârsta de 73 de ani, regele Charles al III-lea a fost încoronat pe tronul Marii Britanii la 6 mai 2023, după decesul mamei sale, Regina Elisabeta, la 8 septembrie 2022.

De ce există un nume de cod pentru moartea unui Rege?

Inițial, numele de cod pentru decesele regale au fost introduse pentru a preveni ca știrea morții să ajungă în presă înainte de anunțul oficial. Utilizarea acestor nume de cod a împiedicat operatorii de la centrala telefonică de la Palatul Buckingham să afle vestea înainte ca aceasta să fie făcută publică.

Chiar dacă inițial numele de cod au fost introduse pentru a preveni răspândirea știrilor înainte de un anunț oficial, planurile legate de decesul unui membru al familiei regale sunt elaborate pe termen lung, iar numele de cod au devenit cunoscute de toată lumea de-a lungul anilor.

Pregătirile pentru înmormântarea Reginei Mamă au fost cunoscute sub numele de cod „Operațiunea Podul Tay”, iar aceste planuri existau de 22 de ani în momentul în care ea a murit, la vârsta de 101 ani, în 2002.

Numele de cod „Operațiunea Forth Bridge” a fost folosit pentru decesul regretatului Duce de Edinburgh, în cadrul căruia funeraliile sale au avut loc la Capela St George din Windsor, iar sicriul său a fost depus în Cavoul Regal.