Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce se va întâmpla cu averea miliardarului Mircea Popescu? A murit în condiții misterioase în Costa Rica
Ce se va întâmpla cu averea miliardarului Mircea Popescu? A murit în condiții misterioase în Costa Rica

Ce se va întâmpla cu averea miliardarului Mircea Popescu? A murit în condiții misterioase în Costa Rica

Există riscul ca întreg capitalul pe care îl deținea Mircea Popescu în monede virtuale să se piardă, dacă omul de afaceri nu a lăsat un testament.

Există posibilitatea ca averea pe care o deținea miliardarul român Mircea Popescu, în Bitcoin, să se risipească. Asta în cazul în care omul de afaceri nu a lăsat un testament. El și-a pierdut viața în Costa Rica, la vârsta de 43 de ani. Presa din această țară a spus despre el că ar fi polonez, dar numele lui nu lasă loc de dubiu asupra naționalității.

Ar fi deținut 1 milion de monede Bitcoin, iar averea se va pierde, dacă nu a lăsat un testament

Despre el se spune că era singurul om care deținea 1 milion de Bitcoin. A fost găsit fără suflare pe plaja Hermosa, zilele trecute, iar paramedicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viaţa. „În cazul în care nimeni nu are acces la wallet-ul în care își ținea Bitcoin, efectiv acea valoare se pierde pentru totdeauna. Nimeni nu va mai avea acces niciodată la unitățile de Bitcoin pe care le deținea el”, spun specialiștii în tranzacționarea monedelor virtuale, conform Antena 3.

Mircea Popescu A FOST antreprenor, investitor şi cercetător, a crescut la Cluj şi a trăit în Statele Unite ale Americii, Mexic, Costa Rica şi Egipt. Din anul 2012, el a început să scrie despre Bitcoin şi criptomonede. Tot atunci, a fondat unul dintre primele servicii de tranzacţionare de Bitcoin, MPEx.

Încă se așteaptă concluziile raportului autopsiei pentru a se stabili cauza decesului

Ambasada României la Ciudad de Mexico, acreditată și în Costa Rica, a fost informată, la data de 24 iunie 2021, cu privire la decesul unui cetățean român, survenit pe teritoriul statului Costa Rica, mai spune MAE.

Raportul autopsiei nu a fost încă finalizat, dar corpul bărbatului a fost ridicat de pe data de 24 iunie de o firmă de pompe funebre, urmând să fie incinerat, au declarat în ziua de 28 iunie, reprezentanții serviciului de medicină legală din Costa Rica, conform jurnaliștilor de la libertatea.ro.