Evenimentul Zilei > Social > Ce ne așteaptă în valul patru al pandemiei. Raed Arafat dă explicații despre o eventuală carantină națională
Ce ne așteaptă în valul patru al pandemiei. Raed Arafat dă explicații despre o eventuală carantină națională

Ce ne așteaptă în valul patru al pandemiei. Raed Arafat dă explicații despre o eventuală carantină națională

România nu va mai intra într-o nouă perioadă de carantină națională, în contextul celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că România nu va ajunge la o carantină naţională. El a precizat că există și alte mecanisme pentru a lupta împotriva coronavirusului în contextul apariției valului patru de pandemie.

„Avem alte mecanisme acum şi să nu uităm, chiar dacă nu s-au vaccinat atâţia cât ne-am dorit, totuşi, sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate, pe lângă cele trecute prin boală. Deci, nu văd revenire la măsuri radicale sau la carantinare, pe care România oricum nu prea le-a aplicat decât într-o perioadă scurtă la început şi nu văd astfel de revenire la astfel de măsuri, cel puţin din ce vedem la acest moment, nici nu văd justificare pentru ele”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU, Raed Arafat, a subliniat că o accelerare a campaniei de vaccinare este soluţia pentru a evita o escaladare a numărului de infectări cu coronavirus. El a precizat că trendul este crescător și că vor trebui luate măsuri pentru a limita răspândirea bolii.

„Trendul este clar, este unul crescător. Şi acest trend nu cred că se va opri, cel puţin poate că o să găsească un alt platou unde să încetineze, dar va continua creşterea. (…) Soluţia noastră este la acest moment vaccinarea şi vaccinarea a unui număr cât mai mare de persoane, din două motive: să limităm răspândirea (…) şi să limităm efectul grav al bolii”, a spus Raed Arafat.

Guvernul a prelungit starea de alertă

Guvernul a decis prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, joi, printr-o decizie a Guvernului. Măsura a fost luată în urma unei ședințe de lucru a CNSU, la sediul guvernului, și a fost anunțată de premierul Florin Cîțu.

„În ședința de guvern de astăzi am decis prelungirea stării de alertă. Nu se modifică nimic, lucrurile rămân așa cum au fost prezentate până acum”, a spus Florin Cîțu, după ședința de guvern de joi.