"Dacă mâine aş pescui peştişorul de aur, i-aş cere ca USL-ul să câştige cu un vot prin redistribuire de 48%-49% şi să aibă nevoie de UDMR. Ar fi soluţia ideală pentru noi şi mi-aş dori eu cu toată raţiunea mea. Dacă vom fi în Opoziţie, dacă USL-ul va avea peste 50%-55%, oricum va trebui să discutăm, pentru că noi nu suntem un simplu partid politic, suntem reprezentanţii comunităţii maghiare din România şi chiar dacă suntem în Opoziţie, trebuie să construim acea colaborare cu Puterea care să asigure drepturile comunităţii maghiare din România", a afirmat Frunda, la RFI.
Senatorul UDMR  a mai declarat că îi este teamă de pragul electoral de 5%, punctând faptul că, la ora actuală, USL "se află pe un val uriaş".
"Mi-e teamă de pragul de 5%! USL se află pe un val uriaş, mai ales în spaţiul extra-carpatic. România prin legea electorală, la reîmpărţire, dacă ai pe bune 50% obţinute la urne, asta înseamnă că prin redistribuire ajungi la peste 66%. Asta pentru UDMR şi în general pentru formaţiunile mici este un pericol enorm!", a mai spus Frunda. 
Gyorgy Frunda mai consideră că "UDMR-ul urmează să plătească, la fel ca PDL, factura pentru anii de guvernare. Alegerile locale ne arată însă că noi am câştigat mai multe voturi acum decât cu patru ani în urmă la alegerile locale, este un semn încurajator şi sper să trecem de pragul de 5%, dar va trebui să lucrăm enorm în această campanie electorală".