"Mâine va fi elaborat raportul pentru situaţia colegului nostru Corlăţean şi, în aceste condiţii, dacă mâine se elaborează raportul, marţea viitoare, în şedinţa Biroului Permanent, se va repartiza tot marţi în şedinţă de plen pentru vot", declara ieri Ioan Chelaru, potrivit Agerpres.

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că Biroul permanent aşteaptă raportul Comisiei juridice şi nu decizia CCR referitoare la abuzul în serviciu. 

"Nu cred că trebuie să facem neapărat o legătură (n.r. cu decizia CCR referitoare la abuzul în serviciu). Ştiu că marţi se va prezenta la Comisie pentru a fi audiat, cum este şi normal, şi Comisia va prezenta raportul Biroului permanent. Noi vom lua hotărârea pentru următorii paşi, care înseamnă votul în plen. Nu aşteptăm decizia Curţii, aşteptăm raportul Comisiei juridice", a explicat Tăriceanu. 

Pe 30 mai, Biroul permanent al Senatului a transmis Comisiei juridice spre analiză solicitarea privind începerea urmăririi penale a senatorului Titus Corlăţean. 

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Titus Corlăţean în dosarul 'Vot Diaspora 2014

Te-ar putea interesa și: