Decizia Curții de Apel Craiova, prin care micuței Sorina i s-a refuzat revenirea alături de mama care a crescut-o, a indignat România și a repus pe tapet modul în care autoritățile judecă un subiect sensibil.

Mirel Curea, prim redactor-șef adjunct al Evenimentului Zilei, a analizat în stilu-i caracteristic situația ivită după sentința de joi, hotărâre care a siderat opinia publică.

„Chiar în halul ăsta de degradare a statului de drept am ajuns?
Da, dacă Justiția este atât de stricată la cap încât Curtea de Apel Craiova să respingă revizuirea adopției internaționale a Sorinei, iar CSM să decidă să nu o suspende din funcție pe procuroarea Maria Pițurcă.
Cum s-a putut asta? Simplu de tot, uitați-vă câți în jurul dumneavoastră au creierul și conștiința atât de descompuse, încât sunt de părere că întâmplă-se orice, ilegalități, falsuri, cu orice preț, micuța Sorina să plece din țara ei. Ura față de propria țară a ajuns la cote de început de disoluție cultural-morală națională, identitară și statală cât de curând.
Când masa rataților incapabili să ajungă ceva de Doamne-ajută la ei acasă depășește pragul critic, se alege praful. Când nevoia de a externaliza vinovăția propriului eșec, cel individual, se însumează unidirecțional în căutare de vinovați, la nivelul unei părți importante a populației, împotriva celorlalți, a țării în general, nu se mai poate vorbi de un popor, ci despre o mulțime care populează un spațiu geometric.”, a fost reacția lui Mirel Curea.