Evenimentul Zilei > Politica > Cazul Dragnea a dat naștere unui scandal uriaș. Ce spune avocata fostului șef al PSD
Cazul Dragnea a dat naștere unui scandal uriaș. Ce spune avocata fostului șef al PSD

Cazul Dragnea a dat naștere unui scandal uriaș. Ce spune avocata fostului șef al PSD

Avocata Flavia Teodosiu a comentat decizia instanței care a respins cererea de eliberare condiționată a fostului lider al PSD, Liviu Dragnea.

Avocata Flavia Teodosiu lui Liviu Dragnea susține că respingerea cererii de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea, ca neîntemeiată, ridică semne de întrebare. Ea a precizat că așteaptă motivarea instanței pentru a vedea care care a fost justificarea.

„În acest moment nu știu motivele, pentru că urmează să primim motivarea, când o va redacta instanța. Cert este un singur lucru: respingerea ca neîntemeiată mi s-a părut cu semn de întrebare. Având în vedere că domnul Dragnea a primit de la penitenciar un aviz favorabil în care se menționează foarte clar faptul că dânsul a avut o atitudine pozitivă, a participat la toate activitățile lucrative și educaționale la care putea participa și a muncit, în limita în care i-a permis penitenciarul, cred că e un pic ciudat, a declarat Flavia Teodosiu pentru Antena 3.

În opinia sa cererea lui Liviu Dragnea trebuia admisă deoarece acesta a îndeplinit condițiile de eliberare.

„Din punctul meu de vedere, această cerere trebuia admisă, pentru că dânsul a îndeplinit acea fracție din pedeapsa pe care trebuia să o execute, știți foarte bine că am câștigat, tot urmare a unei hotărâri pronunțate de Judecătoria Sectorului 5 prin care i-au fost recunoscute zilele pe care trebuia să le muncească, dar pe care nu le-a muncit pentru că penitenciarul nu i-a permis”, a spus avocata Flavia Teodosiu.

Avocații lui Dragnea vor contesta decizia instanței

Instanța a respins cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD. Decizia nu este însă una definitivă, iar avocații acestuia au anunțat deja că vor contesta această măsură.

„A spus că apreciază că a săvârșit în penitenciar în acest moment o parte din acea pedeapsă pe care primit-o, că i se pare, cel puțin în acest moment, că îndeplinește toate condițiile, așa cum rezultă din ceea ce a spus penitenciarul și a solicitat să-i fie admisă cererea. Pe de altă parte, înainte ca domnul Dragnea să aibă ultimult cuvânt, procurorul a susținut că dânsul nu a înțeles absolut nimic și că are un speech politic”, a adăugat avocata Flavia Teodosiu.

Codrin Ștefănescu despre Liviu Dragnea

Pe de altă parte, Codrin Ștefănescu, unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, a comentat despre momentele grele prin care trece acesta.

„Am vorbit acum cu el acum și am vorbit și ieri, pentru că am fost în vizită și am crezut că mă duc pentru ultima oară în vizită la penitenciar. Ieri i-am spus că sunt convins că după ce a obținut patru hotărâri judecătorești, inclusiv o hotărâre dată de comisia din penitenciar care e condusă tot de un judecător, privind eliberarea, nu are cum instanța de astăzi să dea altceva decât sa ia act, conform legii.

Pentru că patru judecători, între timp, i-au admis faptul că a fost abuzat în închisoare, că i s-a încălcat dreptul la sănătate, dreptul la muncă, i s-au acordat cele 49 de zile de muncă suplimentar, comisia de la penitenciar, condusă tot de un judecător, a admis în unanimitate că el poate fi elibera.

Și vreau să vă spun câteva lucruri: Dragnea nu este nici criminal, nici pedofil, nici violator, nici un pericol public pentru societate. Este însă un pericol pentru sistem. Și dacă ei cred că sub forma asta abuzivă îi vor închide gura lui Dragnea, vă spun că nu o să i-o închidă”, a spus Codrin Ștefănescu.