Evenimentul Zilei > Justitie > Dragnea şi-a dat acordul. Lovitură după lovitură la Rahova! Totul pentru eliberare
Dragnea şi-a dat acordul. Lovitură după lovitură la Rahova! Totul pentru eliberare

Dragnea şi-a dat acordul. Lovitură după lovitură la Rahova! Totul pentru eliberare

Liviu Dragnea este împiedicat să muncească la garajul penitenciarului Rahova, astfel că a fost de acord să coboare puţin ştacheta şi să presteze ore de muncă la spălătorie.

Dragnea şi-a dat acordul. Lovitură după lovitură la Rahova! Totul pentru eliberare. Conform informaţiilor Antena 3, acest demers nu este atât de simplu cum poate părea la prima vedere.

În ciuda celor menţionate, situaţia referitoare la munca în garaj nu s-a schimbat. Astfel, Dragnea a optat pentru munca la spălătorie, în dorinţa de a se elibera cât mai repede.

Avocaţii fostului preşedinte al PSD subliniază că Liviu Dragnea are nevoie de un set nou de analize medicale. În funcţie de rezultatul lor, ar putea munci la spălătorie.

Dragnea şi-a dat acordul. Totul pentru eliberare

Reprezentanţii fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor au completat că Dragnea „este pe cameră”. El aşteaptă să primească acceptul pentru a-şi face analizele şi pentru a putea depune documentele necesare.

Datorită diplomei de inginer, Dragnea a putut lucra la garajul închisorii. După scandalul interviului acordat de la Rahova, conducerea penitenciarului i-a retras acest drept.

Liviu Dragnea s-a războit în justiţie pentru a-şi recăpăta dreptul de muncă, iar judecătorii i-au dat dreptate. Totuşi, chiar şi cu dreptatea pe foaie, el n-a putut reveni în garaj.

Conflict cu medicul de la penitenciarul Rahova

Unul dintre medicii de la Rahova i-a comunicat lui Dragnea că nu are voie să ridice greutăţi. Este ştiut că fostul lider al PSD are probleme grave cu spatele.

Dragnea a fost iritat de recomandarea medicului de la Rahova şi a susţinut că altele sunt greutăţile lui. Transportat ulterior la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, acesta a aflat că este apt pentru munca în garaj.

Apropiaţii lui susţin că Liviu Dragnea e şicanat pentru a i se întârzia eliberarea. Până în ianuarie 2021, fostul lider al PSD a executat peste 500 de zile de închisoare.

Până va putea intra în Comisia de liberare condiţionată, el mai are de ispăşit 283 de zile, ceea ce înseamnă mai puţin de 9 luni. Practic, în toamna anului 2021 Dragnea va executa fracţia de 2/3 prevăzută de lege (851 de zile).

Implicat în activităţile de la garaj, Dragnea a câştigat o zi de libertate la fiecare 3 zile de muncă şi dacă nu mai apar probleme, termenul de liberare din toamna lui 2021 va veni mai devreme cu câteva luni.

Amintim că la 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De atunci, el a încercat mai multe căi extraordinare de atac, dar demersurile avocaţilor au fost respinse rând pe rând de magistraţi.

liviudragnea.ro