Evenimentul Zilei > Justitie > CAZUL CHIVORCHIAN. Procurorii DNA au pus sechestru pe bunuri în valoare de aproape 10 milioane de lei
CAZUL CHIVORCHIAN. Procurorii DNA au pus sechestru pe bunuri în valoare de aproape 10 milioane de lei

CAZUL CHIVORCHIAN. Procurorii DNA au pus sechestru pe bunuri în valoare de aproape 10 milioane de lei

Procurorii DNA Timişoara au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului până la concurenţa sumei de 9.950.000 lei asupra unor bunuri ale lui Gheorghe Chivorchian, secretar general al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), au declarat surse judiciare.

El a fost citat la DNA Timişoara pentru a i se comunica impunerea sechestrului. Potrivit surselor, s-a pus sechestru pe 8 imobile, arată Agerpres.

Prejudiciul cauzat prin activitatea desfăşurată de acesta este în cuantum de 9.950.000 lei, aspect stabilit în baza raportului de constatare întocmit în cauză de specialistul din DNA.

În 27 iunie, DNA a informat că procurorii Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Gheorghe Chivorchian, director executiv al unui club de fotbal la data faptelor, în prezent secretar general al Federaţiei Române de Fotbal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

DNA a precizat că, în cursul anului 2008, angajaţi din cadrul Consiliului Judeţean Timiş, cu ştiinţă, au întreprins demersurile necesare, pentru alocare unor sume de bani în vederea susţinerii echipei de fotbal ce aparţinea S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A.

"Concret, aceştia au avizat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, o hotărâre a Consiliului Judeţean Timiş şi au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performanţei sportive şi asigurarea condiţiilor de accedere şi participare a echipei la competiţiile de club UEFA. În baza acestor documente, cu încălcarea dispoziţiilor legale, au fost acordate societăţii comerciale mai sus menţionate, care la acel moment înregistra restanţe la plata obligaţiilor către bugetul de stat şi către finanţatorul Consiliul Judeţean Timiş, mai multe sume de bani totalizând peste 1.000.000 euro, sumă ce constituie prejudiciu adus bugetului Consiliului Judeţean Timiş", susţin procurorii.