Evenimentul Zilei > International > Cazul care a cutremurat Italia! După ce a ucis doi bătrâni, ciobanul român este ameninţat de mafia siciliană
Cazul care a cutremurat Italia! După ce a ucis doi bătrâni, ciobanul român este ameninţat de mafia siciliană

Cazul care a cutremurat Italia! După ce a ucis doi bătrâni, ciobanul român este ameninţat de mafia siciliană

Doi bătrâni au fost găsiți morți pe câmpurile din Deliella. Cel care i-a ucis este un cioban român. Crima s-ar fi produs din cauza animalelor care pășeau pe proprietatea celor doi fraţi italieni. Aceştia făceau parte din mafia siciliană.

Cearta cu ciobanul român Florin Scurtu, în vârstă de 22 de ani, a plecat de la faptul că animale pe care acesta le păzea au fost lăsate pe pământul lor celor doi italieni. Acesta ar fi motivul dublei crime ale fraților Filippo și Calogero La Monaca, uciși pe 14 iunie pe câmpurile din Deliella, în provincia Caltanissetta, potrivit celor relatate de La Repubblica.

Carabinierii unității de anchetă Caltanissetta au găsit cadavrele la o sută de metri distanță unul de celălalt. Calogero 76, a fost carbonizat lângă mașină, în timp ce Filippo, în vârstă de 74 de ani, era pe pământ într-un câmp cu capul zdrobit de o piatră mare pe care carabinierii au găsit-o nu departe de corpul său în mediul rural din districtul Deliella.

Ciobanul nu a scăpat aşa de uşor, acuzat de dublă crimă în Italia, a intrat şi în atenţia mafiei siciliene

Românul lucra de un timp pentru o familie siciliană înstărită care deţine mai multe turme de oi. Angajat ca cioban, românul a intrat într-o zi, la începutul lunii iunie, într-un conflict cu vecinii care deţineau un domeniu în apropiere, fraţii Filippo şi Calogero La Monaca. Cei doi i-au reproşat românului că animalele au intrat pe terenul lor. Lucrurile păreau însă că se vor calma, până când într-o zi cei doi fraţi au fost descoperiţi fără suflare, la distanţă de 100 de metri unul de celălalt.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE