Declarația îi aparține senatorului PNL Virgil Guran, un apropiat al președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban. Într-o intervenție televizată politicianul liberal a afirmat că autoritățile trebuie susținute și învestite cu încredere.

Virgil Guran a făcut aceste declarații în contextul crimei de la Arad unde autoritățile dau impresia că nu au prea multe indicii pentru a rezolva cazul și pentru a-i identifica pe autorii asasinatului.

Senatorul PNL a spus că odată cu creșterea economică, România va deveni ținta rețelelor de crimă organizată și a teroriștilor. Iar astfel de cazuri, precum asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan, vor mai avea loc.

„Deocamdată suntem o țară sigură, dar odată cu dezvoltarea economică, devenim o țintă atractivă pentru teroriști și atentate”, a declarat senatorul Virgil Guran.

Atentatul cu bombă de la Arad

Omul de afaceri arădean Ioan Crișan a murit sâmbătă dimineață, pe 29 mai, într-o explozie provocată de o bombă, amplasată în mașina sa. Autovehiculul a explodat într-o deflagrație extrem de puternică, iar autoritățile investighează un posibil asasinat la comandă. Din informațiile prezentate pe surse, bomba ar fi fost amplasată sub scaunul șoferului. Aceasta ar fi fost de fabricație artizanală, adusă din Serbia și ar fi fost detonată printr-o telecomandă.

Parchetul General a preluat ancheta în cazul exploziei, iar la scurt timp de la momentul exploziei, a fost trimisă, la Arad, o echipă complexă compusă din polițiști de la Poliția Română și de specialiști de la SRI.

Omul de afaceri Ioan Crişan (67 de ani) a lucrat ca electronist la Aeroportul din Arad, timp de 25 de ani, iar ulterior în transporturi. Pasiunea pentru pescuit l-a făcut să înființeze o crescătorie de somn african. Crișan a cumpărat o fostă topitorie de cânepă la Iratoşu, la 7 kilometri de Arad și a amenajat aici 22 de bazine, unde a început să crească somn african cu dimensiuni cuprinse între 250 de grame şi 15 kilograme. Primii pești i-a adus dintr-o crescătorie din Ungaria.