Caz unic în lume! Un bolnav de COVID-19 a ieșit pozitiv până a decedat. S-a confruntat cu virusul 505 zile

Caz unic în lume! Un bolnav de COVID-19 a ieșit pozitiv până a decedat. S-a confruntat cu virusul 505 zile Pacienți. Sursa foto: Photographerlondon | Dreamstime.com

Un pacient infectat cu COVID-19 nu a scapat de virus 16 luni. Acesta a fost testat pozitiv până a decedat. Nu a putut scăpa de virus nici cu cele mai puternice tratamente. Specialiștii nu au găsit explicația.

În 2020, un bărbat s-a infectat cu COVID-19 și s-a confruntat cu probleme respiratorii. Acesta a fost testat pozitiv 505 zile la rând. După 16 luni, pacientul s-a stins din viață, dar medicii nu au putut înțelege cum organismul său nu răspunde la tratamente, a declarat vineri AFP o coautoare a acestui studiu, dr. Gaia Nebbia.

Este vorba de cel mai îndelungat caz de infectare cu SARS-CoV-2, precizează într-un comunicat Congresul European de Microbiologie şi Boli Infecţioase, care are loc la Lisabona, în perioada 23-26 aprilie. Studiul urmează să fie discutat în curând.

Specialiștii de la King's College London şi de la Spitalul Guy's and St Thomas' din Londra au descoperit mai mulți pacienți care nu scăpau de COVID-19. Aceste persoane au fost testate pozitiv mai bine de opt săptămâni, iar două timp de peste un an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premieră în lume

Patru dintre ei s-au stins din viață și nu au scăpat de virus. Ceilalți au început să se simtă mai bine. Cu toate astea, una dintre persoane a fost tesatata pozitiv și după 412 zile.

Sursa: pixabay

”Pacienţii imunodeprimaţi, cu o infecţie persstentă, au puţine şanse de supravieţuire, iar noi strategii de tratament sunt necesare urgent, pentru a pune capăt infecţiei de care suferă”, trage un semnal de alarmă Gaia Nebbia.

Cercetătorii au mai descoperit că virusul prezenta zece mutaţii care au apărut separat la mai multe variante SARS-CoV-2 majore.

”Am vrut să caracterizăm evoluţia virală a acestor persoane care puteau acumula mutaţii în cursul infectării lor persistente. Aceasta este una dintre ipotezele apariţiei variantelor”, precizează Gaia Nebbia.

Mutații asemănătoare au fost descoperite și la alți cinci pacienți.

Potrivit unor estimări ale Oficiului Naţonal britanic de Statistică (ONS), publicate vineri, 38,5 de oameni s-au infectat cu Covid-19 în Anglia, de la sfârşitul lui aprilie 2020 şi până la jumătatea lui februarie 2022. Peste 70% dintre britanici nu au scăpa de virus.