Studiu revoluționar. Oamenii care mănâncă mai puțin au șanse la o viață mai bună. Care este explicația

Studiu revoluționar. Oamenii care mănâncă mai puțin au șanse la o viață mai bună. Care este explicația

Specialiștii de la Universitatea Yale au demonstrat că oamenii care mănâncă mai puțin au mai multe zile de trăit și o viață mult mai echilibrată. Este important să reduci aportul caloric cu cel puțin 14% și vei vedea rezultate.

Studiul a arătat că reducerea numărului de calorii poate face mai tânără o parte esențială a sistemului imunitar. Adulții care și-au redus aportul caloric cu aproximativ 14 la sută au avut o glandă timus mai bine funcțională. Specialiștii îți recomandă să renunți la 300 de calorii pe zi.

Glanda timus, un organ care se află deasupra inimii și care produce celulele T care luptă împotriva bolilor, îmbătrânește mult mai repede, dar s-au descoperit remedii.

Cercetătorii sunt de părere că reducerea aportului caloric te scapă de inflamații și alte boli periculoase. Acest experiment a fost făcut și pe animale, iar rezultatul a fost incredibil.

Ne puteți urmări și pe Google News

Voluntarii studiului nu au fost nevoiți să renunțe la alimentele preferate, ci să fie atenți la cantitate. Aceștia și-au redus aportul cu aproximativ 14% în medie, cu un procent cuprins între 12 și 22%.

Specialiștii au examinat scanările RMN doi ani mai târziu și au realizat că toți participanții aveau o mai bună funcționare a glandei timus. Au mai detectat și o reducere considerabilă a grăsimii din jurul glandei.

Descoperirea momentului!

Autorul principal, profesorul Dixit, care este director al Centrului Yale pentru Cercetare în domeniul Îmbătrânirii, a declarat că acest lucru indică faptul că timusul a produs mai multe celule T după ce au renunțat la un regim foarte caloric.

sursa: arhivă EVZ

El a spus: "Faptul că acest organ poate fi întinerit este, din punctul meu de vedere, uimitor, deoarece există foarte puține dovezi că acest lucru se întâmplă la oameni. Există atât de multe dezbateri cu privire la ce tip de dietă este mai bună - carbohidrați sau grăsimi scăzute, proteine crescute, post intermitent - și cred că timpul va spune care dintre acestea sunt importante.

Dar acesta este un studiu foarte bine controlat care arată că o simplă reducere a caloriilor, și nu o dietă specifică, are un efect remarcabil în ceea ce privește biologia și schimbarea stării imuno-metabolice într-o direcție care protejează sănătatea umană. Așadar, din punct de vedere al sănătății publice, cred că dă speranță."

Studiul a mai demonstrat că reducerea aportului caloric a eliminat producția unei proteine specifice asociate cu îmbătrânirea, numită PLA2G7.

Profesorul Dixit a declarat: "Aceste constatări demonstrează că PLA2G7 este unul dintre factorii care determină efectele restricției calorice. Identificarea acestor factori ne ajută să înțelegem modul în care sistemul metabolic și sistemul imunitar vorbesc unul cu celălalt, ceea ce ne poate indica potențiale ținte care pot îmbunătăți funcția imunitară, reduce inflamația și, potențial, chiar spori durata de viață sănătoasă".