Studiu-bombă! Ne vindecăm şi nu prea de Covid. Cercetările au arătat cât timp rezistă virusul în noi chiar dacă suntem vindecați

Studiu-bombă! Ne vindecăm şi nu prea de Covid. Cercetările au arătat cât timp rezistă virusul în noi chiar dacă suntem vindecați Sursa: Pixabay

Un nou studiu scoate la iveală ceea ce nu se ştia până acum, şi anume că virusul rezistă în corp multe luni după vindecarea în sine. Anunțul îl face Institutul Național de Sănătate din SUA.

Coronavirusul se răspândește rapid în organism şi poate persista în organe luni de zile, este anunţul făcut de Institutul Național de Sănătate din SUA care a descoperit că SARS-CoV-2 se răspândește pe scară largă chiar și la persoanele care au boli asimptomatice.

Noile cercetări au descoperit că coronavirusul SARS-CoV-2 nu numai că se poate răspândi în întregul corp la o serie de organe din afara sistemului respirator, dar poate rămâne acolo luni de zile după infecția inițială.

Ce organe sunt în pericol

Studiul Institutului Național de Sănătate din SUA a constatat că virusul „se poate răspândi devreme în timpul infecției și poate infecta celulele în întregul corp”. Organele aflate în pericol de infecție includ creierul, țesutul ocular, mușchii, pielea, nervii periferici, precum și țesuturile din sistemul cardiovascular, gastrointestinal, reproductiv, endocrin și limfoid.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autopsiile au fost efectuate pe 44 de cadavre de persoane care au murit fie din cauza virusului, fie în timp ce erau infectate cu acesta, până la 230 de zile după ce au prezentat simptomele inițiale ale COVID-19. Virusul a fost găsit în toate cele 44 de corpuri și în 79 din 85 de zone anatomice și fluide corporale prelevate.

S-a găsit răspândit pe scară largă chiar și la persoanele care au murit din alte cauze și care au avut COVID-19

Infecțiile au fost cele mai proeminente în sistemul respirator, dar rezultatele au arătat că virusul „se poate răspândi devreme în timpul infecției și poate infecta celulele în întregul corp, inclusiv pe scară largă în tot creierul, precum și în țesutul ocular, mușchi, piele, nervi și țesuturi periferice. în sistemele cardiovascular, gastrointestinal, endocrin și limfatic.

„Datele cercetătorilor au găsit prezența virusurilor în sânge, „care însămânțează virusul în tot organismul după infecția pulmonară”.

Rezultatele pot ajuta la explicarea cazurilor de așa-numitul „COVID lung” în care pacienții cu coronavirus recuperați continuă să sufere o serie de probleme de sănătate mult timp după ce li s-a dat o carte de sănătate curată.

Studiul a fost realizat în primul an al pandemiei înainte ca vaccinurile să fie disponibile și, prin urmare, nu a examinat influența inoculării asupra răspândirii virusului, scrie timesofisrael.