Evenimentul Zilei > Actualitate > Cauzele morții cunoscutului chef Adrian Pop. Ce au stabilit anchetatorii
Cauzele morții cunoscutului chef Adrian Pop. Ce au stabilit anchetatorii

Cauzele morții cunoscutului chef Adrian Pop. Ce au stabilit anchetatorii

Procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj au dat verdictul în cazul morții celebrului bucătar Adrian Pop. Potrivit anchetatorilor decesul acestuia a survenit în urma unei căzături accidentale.

Cauzele morții cunoscutului chef Adrian Pop. Anchetatorii au stabilit că lovitură puternică pe care bucătarul a suferit-o la cap s-a produs în urmă căzăturii pe betonul din parcarea restaurantului, după ce s-a dezechilibrat.

Audieri inclusiv cu detectorul de minciuni

Concluzia a reieșit în urmă audierii tuturor persoanelor prezente la petrecere, audieri la care s-a folosit inclusiv detectorul de minciuni.

Autopsia a confirmat și problemele de sănătate pe care le avea bărbatul. Recent, acesta suferise o operație de micșorare a stomacului și nu avea voie să consume alcool deloc. Totuși, nu a ținut cont de recomandările medicilor, iar analizele au arătat că în seară respectivă avea o alcoolemie de aproape 2 la mie, extrem de mult.

Se pare că înainte de incident, Adrian Pop mai căzuse de câteva ori și în bucătăria restaurantului în care lucra.

Pentru că anchetă să nu fie una părtinitoare, ministrul Lucian Bode și-a trimis la IPJ Cluj Corpul de Control, care a supravegheat și modul în care se desfășoară anchetă internă ce îi vizează pe polițiștii care au participat la petrecere, scrie observatornews.ro.

Ce s-a întâmplat în noaptea fatală

Bucătarul chef s-a stins din viață după o petrecere organizată într-un local din Cluj. Familia sa a angajat un expert medico-legal pentru a ajuta la autopsie. Familia șefului bucătar susține că acesta a fost ucis.

Chef-ul a fost rănit în noaptea de 6-7 martie, la o petrecere organizată ilegal, moartea acestuia a survenit în condiții suspecte.

Acesta era foarte cunoscut, deoarece era imaginea unui lanț de supermarket-uri.

În localul respectiv s-ar fi aflat mai mult de zece persoane, între care și doi polițiști de la Secția Rurală Apahida. La un moment dat, potrivit unor martori, cunoscutul chef s-ar fi certat cu un bărbat, rudă cu unul dintre polițiștii aflați la fața locului.

Cei doi ar fi ieșit, împreună, în fața localului. La scurt timp, Adrian Pop a fost găsit inconștient, cu o rană la cap. Bărbatul a fost transportat de urgență la spital, însă din păcate medicii nu l-au mai putut salva.