Evenimentul Zilei > Economie > Câți oameni s-au întors în țară de la începutul pandemiei. Nu au mai avut de lucru afară
Câți oameni s-au întors în țară de la începutul pandemiei. Nu au mai avut de lucru afară

Câți oameni s-au întors în țară de la începutul pandemiei. Nu au mai avut de lucru afară

Numărul oamenilor care s-au întors în țară de la începutul pandemiei nu este deloc mic. Aceștia nu au mai găsit de lucru afară, dar nici în România.

Raluca Turcan a afirmat că aproape un milion de români s-au întors în țară de la începutul pandemiei. Aceștia ar fi revenit pentru că nu au mai fost locuri de muncă în Europa

„Avem o cifră, însă este acum fluctuantă, pentru că urmează activitățile sezoniere”, a răspuns Raluca Turcan, întrebată câți români s-au întors din străinătate din  cauza pandemiei, la Digi24.

„Sunt unii care pot să se înscrie la sistemul de șomaj, dacă îndeplinesc condițiile. Însă, pe fond, pentru cei care urmează să plece în străinătate avem următoarele măsuri – pentru că am avut aglomerări la aeroporturi, muncă în condiții abuzive din partea angajatorilor în străinătate – și pregătim o ordonanță de urgență care va intra în ședința de guvern săptămâna aceasta sau cealaltă prin care să întărim legătura dintre agențiile de plasare a forței de muncă și angajații care pleacă în străinătate, să creștem gradul de conștientizare și de informare cu privire la condițiile de mună în străinătate”, a completat ea.

Întrebată ce cifră estimează cu privire la numărul de români întorși în țară din cauza pandemiei, ministrul muncii a spus că „sper un milion”.

Publicat in categoriile: Economie, EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: