Câteva teste pe care le puteți face pentru a verifica cât de sănătos sunteți. Sunt esențiale pentru a depista probleme

Câteva teste pe care le puteți face pentru a verifica cât de sănătos sunteți. Sunt esențiale pentru a depista probleme Sursa: Arhiva EVZ

Un test de sănătate la domiciliu poate oferi informații surprinzătoare despre corpul tău. Dacă încercați aceste teste vă veți putea da seama dacă vă confruntați cu vreo problemă de sănătate sau nu.

Modificarea alunițelor

Așează-te pe podea cu picioarele în fața ta și vezi cât de mult îți poți atinge picioarele. Cât de mult te poți apropia de degetele de la picioare este o modalitate bună de a monitoriza flexibilitatea, care oferă informații importante despre sănătatea inimii.

A nu putea să vă îndoiți și să vă flexați spre glezne ar putea semnala un risc crescut de apariție a arterelor rigide, care ar putea duce la potențiale boli cardiovasculare sau complicații, mai ales dacă aveți peste 40 de ani. Dacă nu vă puteți apropia de degetele de la picioare, inima dumneavoastră ar putea lucra mai mult, așa că merită să vă verificați tensiunea arterială.

Urmăriți cu atenție pielea pentru modificări ale oricăror alunițe, veruci sau leziuni. Alunițele se pot transforma într-un tip de cancer numit melanom, care este al treilea cel mai frecvent cancer de piele din Marea Britanie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar vestea bună este că acest lucru este adesea tratabil dacă este descoperit devreme. Într-o cameră bine luminată, uitați-vă la modificări ale mărimii, culorii, numărului sau asimetriei alunițelor, precum și eventualele pete cu mâncărime, sângerări sau dureri.

Măsurarea taliei poate oferi informații esențiale despre sănătatea ta. Calculați raportul dintre talie și înălțime pentru a verifica indicele de masă corporală pentru a vedea dacă vă încadrați într-un interval sănătos.

O circumferință mai mare a abdomenului înseamnă mai multă grăsime viscerală pe burtă, ceea ce ar putea expune un risc mai mare de diabet de tip 2, hipertensiune arterială, colesterol ridicat și boli de inimă.

Testul de longevitate

Mâinile vă pot spune mai multe despre sănătatea dvs. decât ați putea crede și vă pot da indicații cruciale despre nivelul de fier din organism. Țineți palma în sus și împingeți degetele în spate. Ridurile ar trebui să arate mai întunecate decât restul pielii de pe mâna ta, dacă sunt palide sau devin albe, acest lucru poate indica o circulație redusă în vasele de sânge ca urmare a fierului scăzut. Deficitul de fier poate duce la anemie, provocând epuizare, dificultăți de respirație, unghii casante, dar și mâini și picioare reci.

Un simplu test de longevitate este să măsori cât de ușor poți să treci de la o poziție în picioare, să cobori la așezat cu picioarele încrucișate pe podea, apoi să te ridici înapoi. Observați cât de des trebuie să utilizați o mână sau o parte inferioară a corpului pentru sprijin sau de câte ori vă clătinați.

Dificultatea cu acest test simplu de ridicare poate denota o lipsă de flexibilitate și denotă o potențială durată de viață mai scurtă. Dacă te străduiești să o faci, crește-ți forma fizică pentru a crește speranța de viață.

Nu vă jenați să vă monitorizați mișcările intestinale, uitați-vă la scaunul dumneavoastră după ce mergeți la toaletă, deoarece orice modificare ar putea semnala posibile probleme de sănătate, de la probleme intestinale, probleme cu tiroida și deficiențe de vitamine până la stres sau deshidratare, potrivit The Sun.