Cătălin Predoiu se scuză după ce a susținut că soțul fostei șefe DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost achitat

Cătălin Predoiu se scuză după ce a susținut că soțul fostei șefe DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost achitat Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, la 34 de ani de la Revoluția Română. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu și-a cerut scuze după ce a susținut că a transmis o informație eronată cu privire la faptul că Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT, a fost achitat.

Într-un interviu acordat Europa FM, Cătălin Predoiu a afirmat că Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT Giorgiana Hosu, a fost achitat, deși o decizie definitivă în cazul acestuia ar urma să fie pronunțată de instanță abia în 7 februarie. Bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare în 2020, iar soția lui și-a dat imediat demisia din funcția de șefă DIICOT.

Cătălin Predoiu își cere scuze pentru informațiile eronate

Joi, ministrul Justiției a intervenit din nou pe subiect și a spus că a transmis, în mod eronat, faptul că Dan Hosu a fost achitat. El a menționat că nu a făcut-o cu intenție și că își asumă confuzia creată în rândul publicului, pentru care își cere scuze.

Eroarea comisă a fost fără intenție, de bună credință am crezut în adevărul celor afirmate, dar, regretabil, nu am verificat în prealabil informația pe care o aveam din surse neoficiale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Îmi asum confuzia creată involuntar pe care o regret și prezint scuze publicului. Precizez că aparatul ministerului nu are nicio responsabilitate în vehicularea acestei informații eronate, culpa îmi aparține în întregime pentru că nu am verificat informația parvenită din surse neoficiale.

Bineînțeles, doresc să reafirm principiul independenței justiției, pe care l-am respectat în toată activitatea mea”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ministrul Predoiu.

O decizie în privința lui Dan Hossu va fi dată în februarie

Cătălin Predoiu a fost întrebat, miercuri, dacă este mulțumit de activitatea șefilor de Parchet, inclusiv de cea a Girogianei Hossu, care și-a dat demisia după ce soțul ei a fost condamnat la închisoare.

„Și ulterior achitat. Am putea spune că doamna și-a dat demisia, cu adevărat de onoare, pentru o ipoteză care nu s-a realizat în final”, a spus ministrul Justiției. Dan Hossu a fost condamnat în urma unui dosar de corupție, iar o hotărâre definitivă în cazul lui va urma să fie dată în 7 februarie 2023. Giorgiana Hosu a fost numită în funcția de procuror-șef al DIICOT în februarie 2020, prin decret semnat de Klaus Iohannis, informează HotNews.ro.