Cât timp durează să digeri alimentele

Cât timp durează să digeri alimenteleRăceală. Sursa foto: Pixabay

Timpul de digestie este afectat de factorii legați de stilul de viață. Prin creșterea suprafeței alimentelor pentru enzimele digestive și prin înmuierea particulelor de alimente, mestecarea temeinică și menținerea hidratării pot contribui la accelerarea procesului digestiv.

Cât timp durează să digeri alimentele. Procesul de digestie este unul complicat care implică descompunerea și absorbția diferitelor tipuri de alimente în ritmuri diferite.

Alimente pe care le digeri ușor

Potrivit studiilor, hrana poate dura între 0,4 și 15,3 ore pentru a părăsi stomacul și între 3,3 și 7 ore pentru a trece prin întregul intestin subțire. Resturile de alimente nedigerabile intră apoi în intestinul gros, unde pot rămâne între 15,9 și 28,9 ore.

Alimentele bogate în fibre alimentare, proteine, carbohidrați complecși și grăsimi se digeră mai lent decât alimentele sărace în acești nutrienți. Fibrele adaugă volum la dietă și încetinesc mișcarea alimentelor prin tractul digestiv.

Deoarece le lipsește acest nutrient, alimentele foarte procesate sunt digerate mai repede.

Ce mâncăruri digeri mai greu

Carbohidrații complecși, cum ar fi cei care se găsesc în cerealele integrale, legumele și legumele cu amidon, sunt mai greu de digerat decât zaharurile simple, deoarece sunt compuși din lanțuri lungi și complexe de trei sau mai multe tipuri de molecule de zahăr.

Timpul de tranzit intestinal este, de asemenea, afectat de factorii legați de stilul de viață. Prin creșterea suprafeței alimentelor pentru enzimele digestive și prin înmuierea particulelor de alimente, mestecarea temeinică și menținerea hidratării pot contribui la accelerarea procesului digestiv.

Adulții produc mai puțin acid gastric și enzime digestive

Exercițiile fizice îmbunătățesc motilitatea intestinală și peristaltismul, sau contracția ritmică a mușchilor digestivi. Peristaltismul, pe de altă parte, poate încetini în perioadele de inactivitate. Digestia poate fi, de asemenea, afectată de vârstă și de nivelul de stres.

Adulții produc mai puțin acid gastric și enzime digestive pe măsură ce îmbătrânesc, iar intestinelor lor le scade motilitatea. Stresul și anxietatea pot, de asemenea, să prelungească timpul de tranzit al intestinului prin alterarea motilității și scăderea fluxului sanguin gastrointestinal.

Medicamentele și afecțiunile medicale pot fie accelera, fie întârzia digestia. Diabetul este cea mai frecventă cauză a gastroparezei, sau a golirii întârziate a stomacului, în care alimentele rămân în stomac pentru o perioadă de timp prelungită,informează portalul deidicat livescience.com.

Ne puteți urmări și pe Google News