Secretul din frigider care îți permite să te bucuri de alimente un timp îndelungat

Secretul din frigider care îți permite să te bucuri de alimente un timp îndelungatSursa foto: dreamstime.com

Alimentele depozitate în frigider riscă să se strice dacă nu sunt așezate într-un mod corespunzător. Specialiștii ne sfătuiesc cum să aranjăm produsele alimentare pentru a putea să ne bucurăm de ele un timp cât mai îndelungat.

Pentru a nu se altera, alimentele trebuie să fie aranjate în frigider într-un anumit mod. Specialiștii ne oferă câteva sfaturi importante despre cum putem să ne protejăm sănătatea, și în același timp să ne ușurăm și munca.

Puțini oameni știu cum să așeze alimentele în mod corespunzător în frigider

Felul în care îți ordonezi alimentele în frigider are un impact important asupra felului în care acestea își păstrează termenul de valabilitate. Așadar, pentru a putea să ne bucurăm de alimente proaspete un timp îndelungat, este important să avem în vedere modul corect prin care putem să depozităm produselor achiziționate. Aceste sfaturi nu doar că îți protejează frigiderul, însă îți protejează și sănătatea.

Un bun exemplu ar fi laptele, care nu trebuie să stea în rafturile din ușa frigiderului, deoarece trebuie să fie depozitat la o temperatură constantă de 7 grade Celsius, pentru a nu se strica. Deși ar putea fi o comoditate amplasarea cutiei de lapte în raftul ușii, specialiștii recomandă să fie pus cât mai în interior, compartimentele frigiderului având temperaturi diferite.

alimente

Încearcă să nu supraaglomerezi frigiderul

Chiar dacă acesta este foarte încăpător, cel mai bine este să achiziționezi produsele de care ai nevoie pe o perioadă scurtă de timp, astfel încât să eviți inclusiv risipa alimentară. În cazul unui produs conservat desfăcut, cum ar fi boabele de mazăre sau de porumb, este important să le depozităm într-un alt recipient, care poate fi închis ermetic, pentru a evita contaminarea.

De asemenea, atenția trebuie îndreptată și către depozitarea ouălor. Precum și în cazul anterior, acestea nu ar trebui depozitate în raftul din ușa aparatului electrocasnic. Specialiștii recomandă să fie depozitate în sertarul din interiorul frigiderului. Totodată, în rafturile ușii frigiderului ar putea fi depozitate băuturi acidulate, apă și sosurile.

În spațiul în care sunt depozitate ouăle pot fi puse și dulciurile, untul și margarina. Pe raftul din interior, unde este depozitat laptele, poate fi pus și iaurtul. Specialiștii recomandă ca mezelurile să fie poziționate pe cel de-al doilea raft din frigider. De asemenea, carnea și peștele pot fi depozitate pe raftul din sticlă, în partea interioară.

Nu în ultimul rând, temperatura potrivită pentru frigider este de 4°C, iar pentru un congelator cu sertare de -17°C. Dacă simțim că temperatura din frigider scade în mod constant, acest lucru are drept principală cauză supraaglomerarea sau posibile defecțiuni tehnice.

Ne puteți urmări și pe Google News