Suntem pregătiți să acceptăm că existența OZN-urilor? Este întrebarea pe care o pun jurnaliștii de la BBC World Service în cadrul unei emisiuni în care aduc în discuții acest subiect care pare a reveni în actualitate.

În anul 2017, cunoscuta publicație New York Times a publicat o serie de dezvăluiri despre un program dezvoltat de Departamentul Apărării al Statelor Unite în cadrul căruia sunt investigate informațiile despre apariția obiectelor zburătoare neidentificate.

Anul acesta, în 2021, fostul președinte al departamentului de astronomie din cadrul Universității Harvard a publicat o carte pe aceeași temă, a apariției OZN-urilor. El a lansat ipoteza că este posibil să fi fost recent vizitați de o entitate extraterestră, deținătoare a unei tehnologii avansate, a cărei origine este pe o planetă îndepărtată.

Zilele trecute, arată jurnaliștii BBC, o altă publicație cunoscută, The New Yorker, a publicat un material cuprinzător despre schimbarea atitudinii și desființarea tabu-urilor din jurul fenomenului OZN.

Toate acestea arată că avem de-a face cu o nouă abordare, a autorităților, față de obiectele de origine extraterestră.

Oficialii Apărării vor să cunoască eventualele amenințări OZN

Biroul de supraveghere intern al Departamentului Apărării al SUA a inițiat o cercetare referitoare la interacțiunile armatei Statelor Unite cu OZN-urile. Această anchetă urmărește să stabilească ce abordare a avut Pentagonul în legătură cu „UAP”, prescurtarea de la „Fenomene aeriene neidentificate”.

Biroul Inspectorului General al Departamentului Apărării a anunțat, potrivit publicației Navy Times, că evaluarea va căuta să „determine măsura în care Pentagonul a întreprins acțiuni cu privire la fenomenele aeriene neidentificate”.

Cercetarea va fi elaborată în baza informațiilor colectate de la biroul Secretarului Apărării, de la servicile militare, diferitele comandamente militare etc.

Raportul care va fi elaborate trebuie să stabilească cum au fost centralizate și exploatate informațiile privind contactele cu OZN-urile și analizele legate de acest fenomen. De asemenea, urmează să se determine în ce măsură OZN-urile reprezintă o amenințare de securitate la nivel național.