Cât de bolnav e Putin, în realitate. Informațiile spionajului militar din Ucraina, confirmate de fostul agent MI6 care a încercat să-l doboare pe Trump

Cât de bolnav e Putin, în realitate. Informațiile spionajului militar din Ucraina, confirmate de fostul agent MI6 care a încercat să-l doboare pe Trump Sursă: Vasilis Ververidis | Dreamstime.com

Un fost spion britanic a dezvăluit cât de bolnav e Vladimir Putin, în realitate. Este vorba de fostul agent MI6 care a încercat să-l doboare pe Donald Trump

Zvonurile despre faptul că liderul de la Kremlin ar fi grav bolnav și că are nevoie urgent de o intervenție chirurgicală au circulat mult în ultima perioadă, dar acum sunt confirmate de unul dintre cei mai informați oameni ai planetei.

Cât de bolnav e Vladimir Putin, în realitate

Fostul spion britanic Christopher Steele, autorul dosarului în care echipa de campanie a lui Donald Trump era acuzată de conspirație cu Rusia, susține că boala de care suferă președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, este „foarte gravă”, dar că nu este limpede încă de ce boală suferă liderul rus.

Declarația lui Steele vine să confirme informațiile făcute publice de șeful serviciilor de informații militare din Ucraina (Golovne Upravlinnia Rozvidki - GUR), general-maior Kirill Budanov, care a dezvăluit într-un interviu exclusiv pentru Sky News că liderul rus este grav bolnav de cancer și că Rusia pregătește o lovitură de stat pentru a-l elimina.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cu certitudine, din ceea ce am aflat de la surse din Rusia și din alte țări, Putin este, de fapt, destul de grav bolnav”, a declarat Christopher Steele la Sky News. „Nu este clar care anume este boala sa - dacă este incurabilă sau dacă este în stadiu terminal. Dar, cu siguranță, este parte din ecuație”, a adăugat fostul spion britanic la Moscova.

Pătura cu care s-a învelit Vladimir Putin la parada de 9 Mai a alimentat zvonurile că ar fi grav bolnav

Pătura cu care s-a învelit Vladimir Putin la parada de 9 Mai a alimentat zvonurile că ar fi grav bolnav. sursa foto. Kremlin

Christopher Steele, unul dintre cei mai informați oameni cu privire la Rusia

Christopher Steele este unul dintre cei mai bine informați spioni, acum cu activitate privată, cu privire la afacerile de la Kremlin. El a condus biroul pentru Rusia al MI6 din Londra (serviciul de informații externe al Marii Britanii) din 2006 până în 2009. Absolvent al Universității Cambridge, Steele a fost recrutat de MI6 imediat după terminarea studiilor, în 1987. Iar între 1990 și 1993, anii în care Uniunea Sovietică se prăbușea, a fost ofițer acoperit al MI6 la Ambasada Marii Britanii la Moscova.

S-a întors la Londra în 1993, unde a lucrat la Foreign and Commonwealth Office, iar în 1998 a fost trimis din nou, sub acoperire, la Ambasada Marii Britanii din Paris, unde a lucrat până în 2002. Aparteneța lui Christopher Steele ca ofițer MI6, alături de a altor o sută șaisprezece spioni britanici. a fost deconspirată într-o listă publicată anonim în 1999.

În 2003, Steele a fost trimis la aerodromul Bagram din Afganistan, ca parte a unei echipe MI6, pentru a ajuta Forțele Speciale în misiunile de „ucidere sau capturare” a unor ținte talibane și, de asemenea, s-a ocupat de instruirea recruților MI6. În perioada în care a lucrat la biroul pentru Rusia, s-a ocupat de otrăvirea lui Alexandr Litvinenko, despre care a dezvăluit că lovitura a fost ordonată și executată de statul rus.

Dar această dezvăluire a dus la includerea lui Steele pe o listă de ținte a FSB, potrivit fostului agent dublu Boris Karpicikov, care a declarat că lista îl mai includea, printre alții, pe Serghei Skripal, fost ofițer rus de informații militare, otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok, în 2018. În 2012 a aflat de la unul dintre informatorii săi că este considerat „inamic al Maicii Rusia”.

În martie 2009, Christopher Steele, alături de fostul său coleg din MI6 Chris Burrows, a fondat compania privată de informații „Orbis Business Intelligence, Ltd”. Este compania care a lansat așa-numitul „Dosar Steele”, care conținea acuzații de conspirație și cooperare între echipa de campanie prezidențială a lui Donald Trump și Guvernul Rusiei, înainte și în timpul campaniei electorale din 2016.

Christopher Steele, fost ofițer de informații al MI6, unul dintre cei mai buni specialiști occidentali în problemele Rusiei

Christopher Steele, fost ofițer de informații al MI6, unul dintre cei mai buni specialiști occidentali în problemele Rusiei (Victoria Jones/PA via AP)

Ce știu spionii militari din Ucraina despre boala lui Putin

Șeful Serviciului de Informații militare al Ucrainei (GUR), Kirill Budanov, a declarat, într-un interviu pentru Sky News, că președintele Vladimir Putin este grav bolnav de cancer și că o lovitură de stat este deja în desfășurare în Rusia, pentru a-l răsturna pe actualul lider. Generalul a mai spus că războiul cu Rusia va atinge un punct de cotitură până la jumătatea lunii august și că se va termina până la sfârșitul anului.

Generalul-maior Kirill Budanov afirmă că are informații că în Rusia se desfășoară o lovitură de stat pentru a-l răsturna pe Putin, care este grav bolnav de cancer, dar are și alte câteva boli grave. De asemenea, a adăugat acesta, Vladimir Putin se află într-o stare psiho-emoțională și fiziologică proastă.

„Momentul de cotitură va fi în a doua jumătate a lunii august. Până la sfârșitul acestui an, majoritatea ostilităților active vor fi finalizate. Drept urmare, vom restabili puterea ucraineană în toate teritoriile noastre pe care le-am pierdut, inclusiv Donbass și Crimeea... Europa vede Rusia ca pe o mare amenințare. Le este frică de agresivitatea ei. Suntem în război cu Rusia de opt ani și putem spune că această putere rusă foarte mediatizată este un mit. Ea nu este atât de puternică. Este o hoardă de oameni cu arme”, a spus Budanov.

Cât de credibil este generalul de informații Budanov

Kirill Budanov a prezis corect momentul în care va avea loc invazia rusă, atunci când alți oficiali din guvernul ucrainean s-au arătat în mod public sceptici. El spune acum că are încredere în prezicerea sa cu privire la încheierea războiului.

Șeful serviciilor de informații militare din Ucraina consideră că tactica Rusiei nu s-a schimbat, în ciuda deplasării trupelor către est, și că armata Federației Ruse suferă pierderi uriașe.

Mai mult, a declarat Budanov, nu a fost surprins de eșecurile Rusiei în război. „Știm totul despre inamicul nostru. Știm despre planurile lor aproape în momentul în care sunt construite”.

Kirill Budanov, șeful informațiilor militare din Ucraina.

Kirill Budanov, șeful informațiilor militare din Ucraina. Sursa foto: https://gur.gov.ua/

Ce scriu bloggerii din Rusia despre boala lui Vladimir Putin

O serie de bloggerii ruși au scris că Putin se pregătește pentru o operație împotriva cancerului de care suferă. Și că, pentru a-și ascunde absența, autoritățile din Federația Rusă au pregătit înregistrări cu discursuri, cu participări la ședințe, cu semnarea unor decrete și multe alte astfel de gesturi publice prefabricate.

Presa independentă de la Moscova mai spune că aceste pregătiri ar trebui să fie suficiente pentru a masca absența lui Vladimir Putin pentru cel puțin zece zile. Bloggerii ruși spun că au informații potrivit cărora și momentul intervenției chirurgicale a fost decis, anume în intervalul de la ora 1:00 la ora 2:00 noaptea. Dar nu s-ar fi stabilit încă data operației.

Echipa medicală care va realiza intervenția chirurgicală va fi formată exclusiv din specialiști ruși, care au trecut un control pe mai multe niveluri realizat de aparatul de securitate de la Kremlin.

Potrivit tabloidelor britanice, care citează diverse surse, Putin ar suferi de o formă de cancer al sângelui. Iar alte zvonuri intens vehiculate vorbeau despre cancer tiroidian.