În luna ianuarie, cea mai de răsunet veste pentru opinia publică era noul loc de muncă al lui Florian Coldea. Fostul prim-adjunct al SRI devenea, spre surprinderea multora, profesor asociat în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca. Cursul pe care Coldea îl predă este intitulat „Intelligence și decizie politică”, urmat de studenții din ciclul de masterat., potrivit Bugetul.ro.

 

În ianuarie se știa că UBB poate oferi cazare la hotelul Universității, dar și decontarea transportului, atâta timp cât suma se încadrează în anumite limite. Faptul că Floran Coldea a fost văzut de mai multe ori la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca i-a făcut pe mulți jurnaliști să tragă concluzia că acesta călătorește cu avionul. Cât timp stă în oraș, fostul prim-adjunct se cazează la un hotel de lux.

Totuși, probabil că acestea sunt plătite chiar de el, din propriul buzunar, având în vedere faptul că poziția pe care este încadrat este plătită la oră. Aceasta este, în fapt, situația tuturor cadrelor didactice de la Facultatea de Istorie și Filosofie.

Suma pe care Coldea o primește pentru fiecare oră predată este de 17 lei net (25 de lei brut), fiind încadrat cu două ore pe săptămână.