Evenimentul ZileiSocialCare este cel mai periculos mijloc de infectare cu Covid-19. Topul locurilor cu cel mai mare risc de contaminare

Care este cel mai periculos mijloc de infectare cu Covid-19. Topul locurilor cu cel mai mare risc de contaminare

Care este cel mai periculos mijloc de infectare cu Covid-19. Topul locurilor cu cel mai mare risc de contaminare
Experții au realizat un clasament al locurilor cele mai frecventate de populaţie și al riscurilor de contaminare cu COVID-19 la care se expune.

Care este locul fatal de infectare cu Covid-19! Luarea mesei la restaurant nu este chiar atât de periculoasă pe cât se crede în mod normal, relatează România TV. Specialiştii Institutului Național de Sănătate Publică au realizat un clasament al locurilor care predispun la contaminarea cu noul coronavirus. Astfel, mersul la bar este modul prin care putem contracta cel mai rapid virusul SARS-CoV-2. Riscul este mai scăzut în locuri neaglomerate şi aerisite, conform informațiilor prezentate de experți, în funcţie de riscurile de infectare cu Covid asociate, conform informațiilor Institutului Național de Sănătate Publică.

Care este locul fatal de infectare cu Covid-19! Zborul cu avionul și barurile prezintă un risc mare de infectare

Printre primele locuri în acest top este şi călătoria cu avionul, unde locurile sunt foarte apropiate. Chiar dacă se lasă câte un scaun liber între pasageri, distanţa dintre aceştia tot nu atinge un metru. În plus, pasageri sunt mereu în alertă în aeroporturi, nu respectă distanțarea fizică și renunță destul des la mască.

Și barurile prezintă un risc crescut. Cauza este aceea că de multe ori alcoolul ne face să fim euforici și deci uităm și de distanțare și de regulile de igienă.

Coaforurile, frizeriile și saloanele de frumusețe au, de asemenea, un risc crescut. Dacă stai în incintă peste 15 minute în apropierea hairstylistului, despre care nu știi dacă este contaminat sau nu, este un risc.

Restaurantele și supermarketurile au un risc mediu de contaminare

Ideală este luarea mesei într-un spațiu deschis. Într-un local închis te poți proteja numai dacă stai la mese aflate la o distanță mai mare de 2 metri. De asemenea, trebuie să știi sigur că cel care îți ține companie este sănătos.

Supermaketurile au un risc mediu spre scăzut. Ideală ese alegerea unui magazin unde afluența cliențilo este limitată.

Parcuri și întâlnirile cu prietenii afară sau pe terase – risc mediu spre scăzut

În prezent cel mai sigur loc din punct de vedere epidemiologic în care îți poți întâlni prietenii este afară. Însă să fie vorba doar de parcuri neaglomerate. Altfel, riscul devine din scazut, mediu și chiar ridicat.

Este important să știm că cei imunizați prezintă risc minim de infecție cu SARS-CoV-2 și că pot sta împreună fără restricții, chiar și într-un loc închis, a precizat Răzvan Cherecheş, specialist în politici de sănătate publică, pentru Antena3.

 


Accesează: