Evenimentul Zilei > Social > Carantină! Se numără orele până la decizie. Capitala, sub asediul restricțiilor
Carantină! Se numără orele până la decizie. Capitala, sub asediul restricțiilor

Carantină! Se numără orele până la decizie. Capitala, sub asediul restricțiilor

Există multe localități în județul Ilfov care înregistrează o explozie a cazurilor de infectare cu coronavirus și așteaptă carantina.

Două dintre localitățile aflate în apropierea Capitalei ar putea să intre în carantină din cauza numărului foarte mare de cazuri de infectare cu coronavirus. Este vorba despre Berceni și Clinceni, care sunt vizate de această decizie propusă de oficialii de la Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov. În fiecare dintre acest localități, rata de infectare a depășit 10 la mia de locuitori.

Altfel, în județul Ilfov, una din trei localități înregistrează peste 5 la mia de locuitori. „Comuna Berceni este cunoscută ca localitatea dormitor: aici sunt înregistrați peste 8.300 de rezidenți. Dar, în realitate, comuna are peste 13.000 de locuitori. Nu toți au schimbat adresa de domiciliu după ce au cumpărat proprietăți în Ilfov. Situația aceasta nu e unică, se regăsește în toate localitățile învecinate Bucureștiului”, conform Digi 24.

Mii de locuitori merg în fiecare zi la serviciu

Pericolul de transmitere a virusului, în București, este mare, pentru că „mii de locuitori merg în fiecare zi la serviciu în București, din localitățile limitrofe capitalei.

Doar din localitatea Berceni pleacă zilnic peste 2.000 de mașini, spune administrația locală. În comună, numărul de îmbolnăviri a crescut alarmant în ultimele două săptămâni: sunt peste 130 de cazuri, ceea ce indică o rată de peste 10 îmbolnăviri la mia de locuitori”, mai precizează sursa citată.

În zilele următoare se va lua o decizie

Cei de la DSP au propus izolarea a 11 localități din Ilfov, printre care se numără Berceni, Popești-Leordeni, Otopeni, Bragadiru și Chiajna. Medicii de la INSP au avertizat îns căă măsura nu ar duce la rezultatele așteptate, pentru că, și în aceste condiții ale carantinării, oamenii ar putea să se deplaseze în interes de serviciu, în București. 

Oficialii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Ilfov va decide zilele următoare măsurile care se vor impune în aceste localități cu rată mare a cazurilor de coronavirus. Hotărârile vor fi luate după discuții purtate și cu oficialii din București.