Captură uriașă de substanțe toxice. Aproape 5 tone de fosfură de aluminiu la Bolintin Deal

Captură uriașă de substanțe toxice. Aproape 5 tone de fosfură de aluminiu la Bolintin Deal

Captură uriașă de substanțe toxice, pe bază de fosfură de aluminiu, la o societate comercială din Bolintin Deal, în județul Giurgiu. Poliția a stabilit că acestea erau comercializate fără certificat fitosanitar.

Captură uriașă de substanțe toxice. Polițiștii din Giurgiu au confiscat o cantitate de 4.800 de kilograme dintr-o substanță foarte toxică, de uz fitosanitar, pe bază de fosfură de aluminiu. Aceasta a fost descoperită la o societate comercială din Bolintin Deal.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat un control la o societate comercială de pe raza comunei Bolintin Deal, judeţul Giurgiu. Cu privire la produsele de protecţie a plantelor din grupa celor toxice şi foarte toxice”, se arată într-o comunicare a Poliției Giurgiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit comunicării, în urma verificărilor s-a stabilit că societatea a comercializat substanțe foarte toxice, care conțineau fosfură de aluminiu. Livrările s-au făcut fără să existe un certificat fitosanitar de comercializare. Cantitatea vândută timp de cinci ani, între 2016 și 2021, a fost de 17,1 tone.

„În urma verificărilor a fost constatat faptul că, în perioada 28 iunie 2016- 23 februarie 2021. Reprezentantul societăţii a comercializat către diverşi beneficiari din ţară, fără a deţine certificat fitosanitar de comercializare a produselor de protecţia plantelor toxice şi foarte toxice, cantitatea de 171. 901 de kilograme de substanţe toxice şi foarte toxice. Acestea conţineau fosfură de aluminiu în proporţie de 56 la sută”, se arată în comunicat.

Captură uriașă de substanțe toxice

Tot cu acest prilej, polițiștii au identificat cantiatea de 4.863 de kilograme de substanțe toxice – fosfură de aluminiu. Aceasta este o substanță foarte toxică ce provoacă intoxicații severe. În multe cazuri, intoxicarea cu această substanță provoacă decesul victimelor.

„Tot cu această ocazie a mai fost identificată cantitatea de 4.863 de kilograme de substanţe toxice şi foarte toxice care conţin fosfură de aluminiu în proporţie de 56 la sută. Față de care s-a luat măsura indisponibilizării în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Giurgiu.

În dosar sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de produse sau substanţe toxice.

Această captură vine la o zi după ce poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat cantitatea de 6,6 tone de fosfură de aluminiu într-un tir din Grecia. Acesta urma să fie livrată unei firme din Bucureşti. Fosfura de aluminiu aparținea unui cetățean bulgar care a încercat să o introducă în România fără a deţine autorizaţiile necesare.