Dezastru la o școală din Giurgiu. 22 de elevi și șapte cadre didactice, confirmate pozitiv

Dezastru la o școală din Giurgiu. 22 de elevi și șapte cadre didactice, confirmate pozitiv

Situația coronavirus s-a îmbunătățit în ultimele luni în România, dar în câteva privințe mai sunt încă numeroase îngrijorări. Redeschiderea școlilor, un subiect deosebit de dezbătut, este percepută încă ca o posibilă sursă de infectare cu Covid-19. În județul Giurgiu, un număr de 22 de elevi au fost confirmați cu noul coronavirus de la redeschiderea unităților școlare în 8 februarie 2021.

22 de elevi au fost confirmați cu noul coronavirus în județul Giurgiu

În unitățile școlare la nivel național, situația coronavirus este sub scenariile îngrijorătoare care circulau la începutul lunii februarie. În ciuda transmiterii târzii a normelor de către Ministerul Sănătății către unitățile de învățământ, infectările cu coronavirus sunt relativ moderate.

Există însă și câteva excepții care pot încă ilustra pericolul pe care îl reprezintă infecția COVID-19. Un număr de 22 de elevi, de la cei cu vârstă preşcolară la liceu, şi şapte cadre didactice au fost confirmaţi cu noul coronavirus în judeţul Giurgiu de la redeschiderea şcolilor la data de 8 februarie.

"Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, la ora actuală sunt 22 de elevi confirmaţi cu noul coronavirus, dintre care 21 din municipiu şi unul din judeţ. Cel mai tânăr elev confirmat este preşcolar, iar cel mai mare este clasa a XI-a.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei mai mulţi dintre aceştia au fost testaţi la domiciliu, în urma apelurilor la 112, existând, totodată, şi cazuri în care testarea s-a efectuat la cabinetele medicale din cadrul unităţilor de învăţământ unde elevii respectivi învaţă. În prezent, cursurile la clasele respective se desfăşoară în sistem online.

De asemenea, la ora actuală sunt şapte cadre didactice confirmate cu noul coronavirus, dintre care cinci din municipiu şi două în mediul rural", se arată într-un comunicat de presă emis luni de ISJ Giurgiu.

Elevii și cadrele didactice infectate se află în izolare la domiciliu și nu necesită internare

Făcând referiri la stare elevilor, reprezentanţii DSP Giurgiu au precizat că, în prezent, atât elevii, cât şi cadrele didactice pozitive se află în izolare la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie, în condiţiile în care "starea acestora de sănătate nu a necesitat internare".

Din cele 187 de unităţi şcolare din judeţul Giurgiu, cinci din mediul rural se află în scenariul roşu, 40 îşi desfăşoară cursurile în scenariul galben şi restul sunt în scenariul verde.